Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Posiadałem do niedawna wersję forum na silniku 4.4.10, postanowiłem, że zainstaluje nowy silnik 4.5.4 (nowe możliwości i szablon).

Teraz niestety widzę, że nie ma możliwości wgrania starej bazy.

Jak nie utracić użytkowników, tematów, postów?

Siedzę już drugi dzień, próbowałem przenosić same dane w core_members z bazy do bazy ale wciąż mam błędy, jak nie na stronie głównej to w ACP.

Jest jakieś rozwiązanie?

Najprościej byłoby cofnąć się do 4.4.10 i zrobić update do 4.5.4 wtedy rozumiem, że baza sama się konwertuję na nową wersje?

Jak dostać teraz oryginalny silnik 4.4.10?

Pozdrawiam!

Opublikowano
Teraz, Synek napisał:

Najprościej byłoby cofnąć się do 4.4.10 i zrobić update do 4.5.4 wtedy rozumiem, że baza sama się konwertuję na nową wersje?

Tak https://invisioncommunity.com/4guides/welcome/install-and-upgrade-r259/#autoupgrade

Teraz, Synek napisał:

Jak dostać teraz oryginalny silnik 4.4.10?

Nigdzie, pozostaje przywrócić kopię zapasową.

See me on GitHub or aXenDev.net!

Opublikowano

Kopia jest, ale jeśli postawiłem swoje forum na 4.4.1 null, po czym kupiłem licencje i dostałem silnik 4.5.4 to nie pomaga za bardzo.

Opublikowano

Temat do zamknięcia, poradziłem sobie, wystarczyło usunąć wszystkie niepotrzebne wtyczki, aplikacje, szablony itp., tak, żeby baza była całkowicie czysta.

Opublikowano
Godzinę temu, aXen napisał:

Aktualizacja to nie jest reinstall. Nie powinieneś niczego usuwać podczas aktualizacji, a jeżeli tego nie wiesz to chociaż przeczytać dokumentację.

Przed aktualizacją zawsze robi się kopię zapasową.

kopię zapasową bazy danych? czy wszystkich plików ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.