Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Jak usunąć przycisk "dodaj grafikę z url"?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez DejaVu24,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

Chcę usunąć przycisk "dodaj grafikę z url" "wstaw inne media" w edytorze który znajduję sie nad "Dodaj odpowiedz"

Na moim forum jest zupelnie zbędny. Wyłączyłem dodawanie grafiki z komputera a dodawanie linkow do zdjęć odbywa się poprzez wklejanie linków do wpisywanego tekstu w edytorze (automatyczne osadzanie).

Zatem, jak ten przycisk usunąć tak żeby nie był widoczny?

1919952929_PrzechwytywaniezawartocisieciWeb_22-2-2021_171912_vlogersi_pl.jpeg.90171684ac7d8b46c3a8e576440b8704.jpeg

Edytowane przez jarko
  • jarko zmienił(a) tytuł na Jak usunąć przycisk "dodaj grafikę z url"?
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Wejdź w edytowanie szablonu, wyszukaj "EditorAttachments" i wszystko usuń, będzie ładny czysty edytor bez tego paska z dodawaniem plików

Easy GIF by memecandy

I chyba powinno wszystko działać :<

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Opublikowano

Dokładnie tak ja napisałeś. Został, ładny czysty edytor. I działa wszystko po staremu (póki co) ? 

Dzięki.

Opublikowano (edytowane)

Juz nie mogę edytować, jednak nie działa we wszystkim. Wysyłając od strony skrzynki, pokazuje ten sam komunikat.

edit:

Uzytkownicy mają edytor po staremu a admin czyli ja po nowemu :P 

Działam, szukam dalej...

Edytowane przez jarko
Opublikowano
3 godziny temu, aXen napisał:

Odśwież cache za pomocą supportu oraz sprawdź czy odpowiedni motyw edytowałeś.

Dzięki za podpowiedź. Jeszcze tego nie robiłem z cache.

Kwestia jest taka, że to działa, ale tylko u uzytkowników którzy nie zmieniali avatara i grafiki tła. Edytor jest u nich bez tego przycisku - jest czysty. Taki jaki chcę aby był. 

Userzy, którzy mają zmienione tło i avatar, mają już wgrane "swoje pliki" i edytor jest po staremu, czyli jest przycisk z "wstaw inne media"  - "wstaw swój załącznik" i "dodaj grafikę z url" .

No i tego właśnie nie chcę. Próbowałem w ustawieniach grup, ale nic dało. Jedynie jak wyłączę możliwość dodawania plików to edytor jest czysty, ale wtedy nie mozna edytowac avatara i grafiki tła i wrzucać linków do postów. 

Co z tym fantem zrobić?

screnn11.png.3e504390a082f70435cb4c638fb701e5.png

Opublikowano

Zauważyłem, ze działa na wszystkich jeśli wyłączę - w "Publikowanie zawartości" - "Zezwolić na publikację grafik z zewnętrznych źródeł?" Edytor jest wtedy czysty. 

No ale wtedy, linku do grafiki z zewnętrznej strony nie można osadzić. 

Dziwne to wszystko. ? 

Opublikowano
W dniu 23.02.2021 o 08:34, aXen napisał:

Odśwież cache za pomocą supportu oraz sprawdź czy odpowiedni motyw edytowałeś.

Odświeżyłem cache i przycisk jest nadal. 

Robiłem też kombinacje (alpejskie) w ustawieniach użytkowników i przy publikowaniu zawartości. 

Przycisk jedynie znika przy wyłączeniu możliwości dodawania grafik z zewnętrznych źródeł. Wtedy edytor jest czysty. 

I chyba tylko na to, wyczyszczenie "EditorAttachments" zadziałało. 

Zatem, chyba na razie złoże broń i zostawię jak jest z przyciskiem, bo nie wiem co dalej  z tym fantem zrobić. ? 

Dzięki za pomoc.

(gdyby były jeszcze jakieś pomysły to zapraszam ;)  )

Opublikowano

Sprawdziłem u siebie, po usunięciu, dolny pasek w edytorze wiadomości nigdzie nie jest wyświetlany (tak w sumie wygląda nawet bardziej elegancko) ale że osadzanie zdjęć z linku nie działa? To inna bajka przecież, i automatycznie zawsze osadza, chyba ze to wyłączysz.

Opublikowano

Miałem na myśli, że edytor jest "czysty" tylko gdy jest wyłączone osadzanie linków do grafiki. Tak przynajmniej było u mnie. 

Zrobiłem jak zaproponował @Weak. i działa, ale tylko u mnie - czyli u admina, u uzytkowników jest po staremu czyli jest przycisk do grafiki z url.

Być może to tylko kwestia konfiguracji i różnych kombinacji w ustawieniach.  

No chyba że, coś przekombinowałem w ustawieniach grup użytkowników albo gdzies w ustawieniach.

Chociaz to dziwne ze po wyczyszczeniu EditorAttachments praktycznie nic sie nie zmienilo, a tylko u admina coś pykneło. :P  

Będę to jeszcze sprawdzał. 

Opublikowano (edytowane)
51 minut temu, Weak. napisał:

Że tak zapytam, używasz innego stylu niż inni? Bo to niemożliwe, żeby tylko Tobie to usunęło.

Mam dwa swoje modyfikowane motywy ( baza - z motywu default), które są włączone. I na nich to sprawdzałem.

A modyfikacja tylko kolorami i nic więcej.

Właśnie dojrzałem, ze nie mam juz motywu default, mam tylko zmodyfikowane moje motywy. 

edit:

wszystkie grupy mają te same style. Ja rowniez.

Edytowane przez jarko
Opublikowano

Te dwa sposoby na usunięcie przycisku z edytora działają.  Wyczyszczenie "EditorAttachments" albo dopisanie do custom.css

[id^="elEditorAttach_media"] {
	display: none !important;
}

Problem jest po mojej stronie.

Miałem wcześniej "lekką" awarię forum, gdy modyfikowałem theme a w tle ściągałem pliki forum total comanderem i przy zapisaniu nowego theme forum się posypało. Przywracałem tylko bazę sql ale nie pliki. Zapomniałem zupełnie o tym.  I w tym jest problem, ze nie usuwa tego przycisku. 

Do innego działu zaraz z tym pójdę :P 

Dziękuje wszystkim za pomoc.

Temat do zamknięcia- rozwiązany.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.