Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

d22-shoutbox i wieszanie serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Po trzech tygodniach po przenosinach na inny serwer pojawiły się problemy z d22-shoutbox1.1.2 na IPB 2.3.6.

Podobnież wiesza serwer cyt.:” skrypt wywoływał przez prawie cały dzień zapytania ajaksowe, zbyt wiele i zbyt często, nie kończąc ich w poprawny sposób.

W efekcie powstawało kilkaset wiszących zapytań do serwera www, blokując jego dalsze działanie.”

Log z serwera: [19/Nov/2009:10:48:48 +0100] "GET /index.php?s=&autocom=shoutbox&code=ajax&type=shouts&ajaxkey=shouts&ids=14527,14526,14525,14524,14523,14522,14521,14520,14519,14518,14517,14516,14515,14514,14513,14512,14511,14510,14509,14508&time=1258624115&global=1&force=0&__=1258624125930 HTTP/1.1" 200 2864 "http://www.rosliny-owadozerne.pl/index.php?act=Search&nav=lv&CODE=show&searchid=ae36eabb978ade01a38793e204d25462&search_in=topics&result_type=topics&lastdate=0"

Po wyłączeniu shouta problemów nie było. Po reinstalacji stout ponownie zamulił serwer.

Moduł shouta nie był w tym czasie w żaden sposób modyfikowany. Liczba osób w czasie zawieszki za pierwszym razem 2-5, za drugim do 10.

Zastanawiam się nad zmiana modułu na IP.shoutbox. Jednak skończył mi się suport i aby go ściągnąć muszę zaś zapłacić. Gdybym miał pewność, że to rozwiąże problem jakąś kasę bym jeszcze wygrzebał. Ma ktoś jakieś pomysły lub miał podobne problemy?

Opublikowano

Miałem identyczne problemy z tą modyfikacją. Dodaj do tego serwery nazwy.pl i masz piękny obrazek IPS Driver Error :(

Osobiście do wersji 2.3.6 IP.Shoutbox mi nie podszedł. Najpierw korzystałem z ShoutOuta, po czym zdecydowałem się na trochę bardziej zasobożerny Inferno.

Zainstaluj jeden z tych trzech, a problem na pewno zniknie.

• Manager
Opublikowano

marrom: jakikolwiek shoutbox na serwer z limitami połączeń do bazy dobrze nie wróży. Można kombinować, zmniejszać czas odświeżeń, ale to sztuka dla sztuki. Po prostu serwer masz za słaby do instalacji shoutboxa.

To forum kiedyś stało na nazwa*pl i faktycznie był ciągle problem IPS Driver Error powodowany shoutboxem. Który musiałem wyłączyć, a potem ograniczyć korzystanie do pewnych grup.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Ja też mogę potwierdzić to co DawPi napisał. Miałem takie same problemy na nazwa.pl, choć IP.Shoutbox jest dużo lepiej zoptymalizowany to jednak przy wielu korzystających użytkownikach wysiada baza.

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl