Jump to content

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

SeeQ10

Użytkownik
  • Content Count

    16
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

SeeQ10 last won the day on February 22

SeeQ10 had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutralna

Informacje o forum

  • Wersja
    IPS 4.4.x
  • Forum
    sloneczny-dust.pl

Recent Profile Visitors

84 profile views
  1. Przed jakąkolwiek akcją przeczytaj cały post! Wystarczy prosty warunek na sprawdzanie, czy aktualna strona to główny index forum. Nie wiem jak wygląda Twoja strona i kod stylu, ale jeżeli nie był za bardzo zmieniany globalTemplate, to zaraz pod pierwszym div a przed main wystarczy dodać poniższy kod: {{if \IPS\Request::i()->controller == 'index'}} TUTAJ TWÓJ KOD HTML {{endif}} Dzięki temu tabela serwerów będzie się wyświetlać tylko na głównej stronie, jedynym minusem jest to, że nie możesz mieć dopisane nic w linku, czyli zaraz po zalogowaniu, bądź wylogowaniu ona zniknie, gdyż na 90% będziesz miał w linku fromLogin lub fromLogout. Szybkie spostrzeżenie, możesz to umieścić w tym samym miejscu, gdzie miałeś kod na pierwszym zdjęciu!
  2. Nie wiem w sumie czy powinienem to pisać w tym temacie czy na priv, ale jak już tu jestem to skorzystam 😜. Osobiście brakuje mi pozycji na podanie linku SourceBans/AMXBans, w końcu każdy z tego korzysta, a jednak ułatwia to użytkownikom dostęp do banów. Brakuje również automatycznego dodawania gametrackera, oczywiście z możliwością wyboru czy chcemy go mieć. W mojej aktualnej liście serwerów również mi tego brakowało, przez co byłem zmuszony edytować kod aplikacji (aplikacja w starszej wersji uzyskana wraz z zakupem stylu shooted z szablonetu, żeby nie było, że kradzione 😜). Zmieniłbym również zasadę wyświetlania IP serwera, korzystam z poniższego kodu na moim forum i jest on bardzo intuicyjny i wygodny, nie ma potrzeby kopiowania IP, włączania konsoli, bądź dodawania serwera do ulubionych, po naciśnięciu przeglądarka pyta się o odpalenie gry i samo dołącza Cię do serwera .
  3. Identyczny problem stwarza rozszerzenie php "suhosin". Zobacz czy masz je zainstalowane, jeżeli tak to sugerowałbym wyłączenie go.
  4. Wydaje mi się również, że "Pokaż tylko mój zgłoszeń" nie jest poprawną formą, powinno być "Pokaż tylko moje zgłoszenia".
  5. Jeżeli nie ma takiej opcji w ustawieniach aplikacji to powinien zadziałać poniższy sposób. W edycji stylu odnajdujesz kod HTML, który odpowiada za wstawianie owych grafik, kopiujesz go, usuwasz i wstawiasz w odpowiednie miejsce. W ustawieniach wtyczki dodajesz odbicie lustrzane grafik, żeby były odwrócone w dobrą stronę 😜. Przy okazji: Autor aplikacji na pewno Ci pomoże, także wystarczy do niego napisać .
  6. Szybka aktualizacja do mojego poprzedniego postu, bo żem nie doczytał jednej rzeczy. Problemem najprawdopodobniej jest inna wtyczka niż Advanced Tags & Prefixes. Dla bezpieczeństwa radziłbym wyłączyć wszystkie wtyczki i aplikacje (wyłączyć, nie usunąć! Konfiguracja będzie wciąż ta sama po ponownym włączeniu!) przed instalacją CMS, wtedy nie będziesz miał żadnych problemów.
  7. Miałem identyczny problem po zakupieniu CMS (Pages). Jeżeli chcesz odzyskać prefixy, to polecam przywrócić kopię zapasową (jeżeli w ogóle ową posiadasz), w której jeszcze nie miałeś zainstalowanego CMS. Następnie wyłącz Advanced Tags & Prefixes (wyłącz, nie usuń!). Zainstaluj CMS, sprawdź czy działa, jeżeli będzie dobrze, to możesz włączyć Advanced Tags & Prefixes i wszystko powinno już śmigać bez żadnych problemów. Kolejność czynności zalecona oczywiście przez support IPS'a. Ogólnie polecam wyłączać wtyczki i aplikacje, podczas instalacji nowego pakietu z licencji.
  8. Najłatwiej będzie stworzyć nowe id/klasę div'a dla owego paska w kodzie tabeli (wystarczy nawet zwykłe dopisanie _2). W edycji stylu w ACP wystarczy w custom.css zdefiniować wcześniejszego div'a, nadać mu odpowiedni kolor i dopisać resztę rzeczy, które była umieszczona w starym. Jeżeli podasz link do forum to będę mógł podesłać gotowy kod.
  9. Trudna sprawa, średnio wiem czym to może być spowodowane 😕
  10. ACP -> System -> Publikowanie Zawartości i tam jako pierwsze są załączniki, zaznaczasz opcję "Żadne". Widzę, że dalej to samo i trzeba by wyłączyć te "wstaw inne media", jak to znajdę to dam Ci znać.
  11. @shave88, też nie mogę nic takiego znaleźć 😕, proponowałbym tymczasowo wyłączyć możliwość dodawania załączników, powinno to umożliwić dodawanie tematów i postów. Musisz poczekać na @DawPi, on powinien wiedzieć więcej.
  12. Dobra, uzyskałem bardzo ważną informację, problemem jest okno, w którym wstawia się załączniki, jeżeli wstawi się tam cokolwiek, wtedy post/temat normalnie przechodzi. @DawPi, może wiesz czym to może być spowodowane? https://forum.warofglory.pl/topic/19991-test/ @shave88, poszukaj w ACP wszystkiego, co jest związane z załącznikami, może w którejś aktualizacji wprowadzili, że można wybrać czy jest on wymagany czy nie.
  13. Polecam już teraz napisać do supportu IPS'a, nie wiemy jak szybko tutaj znajdziemy rozwiązanie owego problemu, a istnieje duża szansa, że oni już jutro Ci odpiszą. W zgłoszeniu podaj wszystkie szczegóły apropos tego, co robiłeś z forum od momentu poprawnego działania do momentu awarii, podeślij im ten filmik co nam, w panelu klienta podaj im wszystkie dane (ftp, cp directory, htpasswd jeżeli z niego korzystasz, no i resztę rzeczy, które tam można wpisać), jeżeli masz zablokowane adresy IP z UK/USA, to musisz je oczywiście tymczasowo odblokować, opisz również w jaki sposób sam próbowałeś naprawić błąd. Wypisz wszystko, co wydaje Ci się istotne, zapobiegnie to pytań z ich strony, co pozwoli na natychmiastowe działanie. Z osobistych doznań wiem, że często sami naprawiają błąd, informując Cię tylko o tym, co było źle, oczywiście gdy dostaną pełny dostęp . @shave88, przy okazji zaakceptuj moje konto na Twojej stronie, chciałem się przyjrzeć problemowi bliżej.
  14. Nikt nie jest wstanie określić czasu roboty, dopóki nie zobaczy forum, tego jak to wszystko jest tam napisane, nie pozna szczegółów tego, co ma tam zrobić. Osobiście jestem wstanie zapewnić Cię, że to będzie więcej niż godzina roboty i to dużo więcej . Możesz mi na priv podesłać IP forum i szczegóły, zajrzę na nie i się nad tym zastanowię, nie obiecuję oczywiście, że się tego podejmę.
  15. Zauważyłem, że u mnie również znikła możliwość transferu licencji. Umknął mi moment, w którym to ogłaszali, ale w "Standardach Usług" na ich stronie znalazłem następujący wpis odnośnie transferu licencji: Źródło: https://invisioncommunity.com/legal/standards/
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.