Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Byłem przekonany, że gdzieś widziałem taką modyfikację, ale nie mogę jej znaleźć (przeszukałem wszystkie w markecie). Chodzi o to, że mamy aktualnie ustawioną wiadomość do użytkowników, a także ustawiony limit 20 postów,które trzeba mieć aby móc korzystać z shoutboxa. Chodzi o to, żeby móc ustawić jedną wiadomość dla nowych użytkowników (poniżej 20 postów) np. w stylu:

Shoutbox jest dostępny dla użytkowników, którzy napisali co najmniej 20 postów. Aby móc korzystać z shoutboxa, musisz przekroczyć barierę 20 napisanych postów

Znalazłem ten temat: ale chodzi o to, żeby po przekroczeniu 20 napisanych postów wyświetlany był standardowy komunikat. Jest możliwość ustawienia dwóch niezależnych wiadomości? Pozdrawiam

Opublikowano

No widziałem to, ale on chciał zupełnie czegoś innego, żeby oprócz komunikatu o limicie postów widoczne były przyciski i okienko dialogowe (jak przy odblokowanym SB). Ja natomiast chcę, żeby SB było zablokowane dla osób mających poniżej 20 postów ( i stosowny komunikat ), a po przekroczeniu tej wartości żeby była możliwość pisania i standardowy komunikat :)

Aktualnie mamy taki napis dla wszystkich:

W shoutboxie, który dostępny jest dla użytkowników posiadających powyżej 20 postów, zabrania się rozmów na temat problemów z telefonami oraz linkowania do nich. W celu uzyskania pomocy on-line zapraszamy do c-boxa znajdującego się powyżej.

Jest trochę długi, więc chcemy go podzielić, aby użytkownicy posiadający powyżej 20 postów widzieli tylko to:

W shoutboxie zabrania się rozmów na temat problemów z telefonami oraz linkowania do nich. W celu uzyskania pomocy on-line zapraszamy do c-boxa znajdującego się powyżej.

A osoby, które mają mniej niż 20 postów, widziały inny komunikat, chociażby taki:

Shoutbox dostępny jest dla użytkowników posiadających powyżej 20 postów.
I ten napis nie byłby widoczny dla użytkowników, posiadających powyżej 20 postów.

Mam nadzieję, że teraz zrozumiecie o co chodzi :P

• Manager
Opublikowano

Nie bardzo, ale tak czy siak takiej funkcji nie widzę w panelu - można jedynie ograniczyć w ustawieniach grupy dostęp do SB X postów i to by było na tyle. Druga opcja to ten temat, co podał Amfidiusz.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Nie bardzo, ale tak czy siak takiej funkcji nie widzę w panelu - można jedynie ograniczyć w ustawieniach grupy dostęp do SB X postów i to by było na tyle. Druga opcja to ten temat, co podał Jakub.

To Amfidiusz też ma na imię Jakub? :D

A wracając do tematu, podałeś taki sposób, na zamianę:

shoutbox => announcement

<tr id='shoutbox-announcement-row' class='row2'<if test="$hide"> style='display:none;'</if>>
       <td class='altrow' valign='middle'<if test="$global"> colspan='2'</if>>
               <div id='shoutbox-announcement-text' class='message'>
                       {$this->settings['shoutbox_announcement']}
               </div>
       </td>
</tr>

na to:

<if test="$this->memberData['posts'] < 6">
<tr id='shoutbox-announcement-row' class='row2'<if test="$hide"> style='display:none;'</if>>
               </div>
       </td>
</tr>
</if>

No i myślałem, że dałoby się dodać coś takiego:

<if test="$this->memberData['posts'] < 20">
               </div>
       </td>
</tr>
</if>

A potem dodać jakiś kod, żeby był wyświetlany normalny napis... Po prostu dodać ten drugi nie zastępując pierwszego. No ale jak się nie da to trudno :sad: Gdyby jednak ktoś wpadł na pomysł jak to zrobić, to bardzo byłbym wdzięczny =)

Edytowane przez Jurij
  • Manager
Opublikowano

A tak:

</div>
       </td>
</tr>
Inny tekst.
</if>
Jeszcze inny.

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Właściwie to rozwiązanie dało jeszcze inny i chyba lepszy efekt. Po wpisaniu tego kodu:

</div>
       </td>
</tr>
</if>
Tekst wpisany tutaj działa =) 

Uzyskujemy taki efekt, że tekst wpisany na samym dole jest widziany dla wszystkich użytkowników i można go dowolnie ustawiać dzięki html, a standardowa ramka z komunikatem nad SB pojawia się tylko jako dodatek dla użytkowników, którzy nie mają ustalonego limitu postów :)

W sumie można uznać, że problem rozwiązany, dzięki wielkie za pomoc :Tip-Hat:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.