Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

(DP32) Forum Icons

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie dziwna sytuacja. Usuwałem w tym samym czasie jeden dział, który miał wgraną ikonę i po usunięciu tego działu (najprawdopodobniej) wyszło to co widać.

Mniejsza o to jak do tego doszło, ważniejsze jest jak to usunąć.

• Manager
Opublikowano

Może dla Ciebie. :P

Sprawdź tabelę dp3_fi_icons i pole i_fid - czy nie ma pozycji z zerową wartością tam. Jak jest to ją usuń i potem odśwież cache forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Zmień opcję w ustawieniach moda, by to włączyć oraz wykonaj zmiany w skinie wg instrukcji.

A wszystko by się ograniczyło do Twojego przeczytania instrukcji, ale się nie chciałoooooo.

---

Opublikowano

Może dla Ciebie. :P

Sprawdź tabelę dp3_fi_icons i pole i_fid - czy nie ma pozycji z zerową wartością tam. Jak jest to ją usuń i potem odśwież cache forum.

Ehh nie ma pola z i_fid 0 :(

• Manager
Opublikowano

Witam mam problem, zainstalowałem wszystko i gdy próbuje ustawić ikonkę, mam błąd

Błąd systemu

Can't move file.

Nadaj chmody 777 na folder uploads/forumicons/.

Ehh nie ma pola z i_fid 0 :(

Najedź na ikonę ołówka do edycji tej pozycji, znajdź ID i usuń taką pozycję z ww. tabeli.. Szukaj po i_id.

---

Opublikowano

forumicons&&module=manage&section=manage&do=edit&f=

po znaku równości powinno znajdować się id forum (tak jest w tych działających), ale tutaj się to po prostu tak kończy, bez id

Opublikowano (edytowane)

Najedź na ikonę ołówka do edycji tej pozycji, znajdź ID i usuń taką pozycję z ww. tabeli.. Szukaj po i_id.

Szukaj pusty i_id w bazie.

w dp3_fi_icons nie ma pustego i_id

w forums także nie ma pustego i_id

gdzie jeszcze mogę tego szukać?

Kiedy usunę modyfikację Forum Icons to te puste forum nadal istnieje.

Edytowane przez Seralesko
Opublikowano

W którym miejscu na serwerze ftp mogłoby to się znajdować? Podeślę tutaj treść każdego pliku jakiego sobie zażądasz ponieważ główny admin jest skąpy na passy dla ludzi chcących mu pomóc :(

Opublikowano

I myślisz, że ktoś(w tym przypadku dawid) będzie siedział i czekał i prosił się o pliki żeby móc tobie pomóc? To chyba tobie powinno zależeć na tym by ktoś chciał poświęcić swój czas a nie odwrotnie.

Poza tym w tym(i w większości) przypadku najprawdopodobniej chodzi o edycję pliku(ów), sprawdzenie wyników, kolejną edycję itd

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :)

Po przeniesieniu forum z jednej domeny na drugą ( ten sam host ) gdy wgrywam nową ikonkę nic się nie wyświetla. Przeinstalowałem modyfikację ale to nie pomogło - co może być przyczyną tego problemu ?

Miałby ktoś jakiś pomysł ?