Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Posiadam forum HolyShit.pl . Od kilku dni hosting zaczął pisać do mnie maila, że mam natychmiast zająć się optymalizacją forum, ponieważ są momenty kiedy moja strona pochłania 100% mocy maszyny. Zoptymalizowałem bazę danych zarówno poprzez PMA, jak i narzędzie IPB, ale nie wiem czy to dużo dało. Tutaj moje pytanie jak mogę zoptymalizować forum? Czy z takim dużym forum zostaje VPS wykupić?

• Manager
Opublikowano

Jak już takie wiadomości wysyła to znak, że trzeba szukać lepszej maszyny.. Generalnie to nie za dużo zrobisz, by tam pozostać.

Szukaj dobrego VPSa, bo chyba w sharedy nie ma sensu się bawić przy takim forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Polemizowałbym co do wyboru VPS w tym przypadku.

Nawet maksymalna liczba osób (140) która była na Twoim forum jednorazowo nie jest jakąś wartością z którą dobry shared nie powinien sobie poradzić.

Jaki pakiet masz teraz w unixstorm?

A może masz po prostu jakieś modyfikacje które wpływają na tak drastyczne użycie CPU?

Opublikowano

mam pakiet Biznes-3

modyfikacje jakie mam

Shoutbox

Advanced Tags & Prefixes

Member Map v1.0.7

(e32) Custom Sidebar Blocks

Contact Form v2.0.2

DB Customization Manager

Auto Welcome Members

(DP32) Mass PM v1.0.5

Opublikowano (edytowane)

Ja używam od ponad roku vpsa z Ionic.pl miałem też w Unixstorm.org (Vpsy w Xen) i oba polecam. Tylko że to nie są najtańsze firmy.

Weź jeszcze pod uwagę, że musisz sobie je samodzielnie skonfigurować. (no chyba że dopłacisz do opcji zarządzanej przez obsługę)

Edytowane przez elroy
logopiwoorgsmall.png

piwo.org - polski portal piwowarski

Opublikowano

Tak, wiem co to jest VPS, samemu go nawet "używam", Chciałem się dowiedzieć co oznacza ten wyraz "do", ponieważ u mnie jest zagwarantowany dany rdzeń i dana prędkość, a nie tajemnicze słowo "do".