Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć!

Jak wygląda sprawa odsprzedaży modułów zakupionych na oficjalnej stronie IPS? Podczas dokonywania zakupu nie ma informacji dotyczącej ponownej sprzedaży (zawsze jest ten sam tekst i o tym nie traktuje), a autorzy poza informacją (niekiedy), że nie wolno usuwać stopki, nie piszą żadnej sensownej licencji.

Nie chcę oczywiście łamać prawa i sprzedawać coś co sam użytkuję. Mam po prostu 2-3 modyfikacje które w moim przypadku się nie sprawdziły i może chociaż parę złotych udałoby się odzyskać.

Jak to wygląda ?

logopiwoorgsmall.png

piwo.org - polski portal piwowarski

Opublikowano

Aaa źle się wyraziłem, miałem na myśli aplikacje firm trzecich zakupionych w markecie. Nie te oficjalne ipsu.

Myślę, że powinieneś pogadać bezpośrednio z autorem danej aplikacji jak to wygląda... Możesz się zgodzić odsprzedać tę aplikację i prawa do niej bez praw do aktualizacji gdyby nie było możliwości przepisania supportu na inną osobę... Sprawa do dogadania według mnie :)

Opublikowano

To zależy... Ja wychodzę z założenia że nawet 5-10 $ piechotą nie chodzi... A niektóre aplikacje kosztują 25-30 $, video chat nawet 179$ - wtedy jest już o co walczyć, jeśli aplikacja nie spełnia naszych oczekiwań lub po prostu chcemy z niej zrezygnować ;)

Opublikowano

Wiesz co - ja myślę, że wystarczy po prostu udostępnić pliki tych aplikacji i napisać do IPS'u, że taka i taka domena ma teraz twoje pliki i w razie co , niech nie przyczepiają się o to.

• Manager
Opublikowano

Wiesz co - ja myślę, że wystarczy po prostu udostępnić pliki tych aplikacji i napisać do IPS'u, że taka i taka domena ma teraz twoje pliki i w razie co , niech nie przyczepiają się o to.

Szkoda, że nie wiesz o czym piszesz i takie gdybanie jest zupełnie niepotrzebne. Napisz do IPSu, dowiedz się i dopiero potem zabieraj głos w takich sprawach.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.