Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Jakie są koszty IPB?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jakub,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, a więc tak...obecnie posiadam forum oparte na MyBB, ale mam pytanie: jakie są koszty IPB? Za ile kupuję licencję, gdzie najlepiej taką licencję nabyć, czy opłata jest jednorazowa czy muszę co jakiś czas płacić itd. :) Ogólnie prosiłbym o napisanie mi wszystko co wiecie związanego z kosztami IPB.

Edytowane przez hipekxd
  • Rozwiązanie
Opublikowano

Witaj,

IP.Board kosztuje 175$. W ramach tego dostajesz pół roku dostępu do aktualizacji i pomocy technicznej, a także darmowego czatu i systemu antyspamowego. Po tych sześciu miesiącach możesz wykupić odnowienie w cenie 25$ za 6 miesięcy. Nie jest ono obowiązkowe i nawet, gdy go nie wykupisz nadal możesz korzystać z oprogramowania.

Licencję najlepiej zakupić na oficjalnej stronie IPSu, można tam płacić kartą lub przez PayPal.

• Lubię to 1

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Koszty skryptu już wymieniono. Z tym, że dochodzi koszt domeny no i niestety koszty utrzymania serwera. Na darmowym nie postawisz IPB dla dużej społeczności. Na tanim jak postawisz, to będzie sypać błędami i będą Cię wyganiać na coraz mocniejsze hostingi. Aż zaczniesz się zastanawiać, czy warte to wszystko, bo potem koszt odnowienia licencji + ewentualnych aplikacji to pikuś w porównaniu do kosztów utrzymania serwera.

Gość CiociaSamaRozkosz
Opublikowano

Jeżeli chodzi o firmę, gdzie chcesz lokować swoją stronę polecam: progreso.pl, biznes-host.pl

Opublikowano

Jurij - hosting i domenę mam ;)

CSR - mam pakiet Premium hostingu WWW w Biznes-Host ;)

A na forum można spotkać w dziale giełda, że często ktoś sprzedaje licencję IPB, bo już np. nie prowadzi forum - takie licencje są dużo tańsze, ale mam 3 pytania:

- czy bez problemu można je przedłużać?

- czy jest to w PEŁNI legalne?

- czy można zmienić gdzieś domenę na moją?

Opublikowano
Jurij - hosting i domenę mam ;)

CSR - mam pakiet Premium hostingu WWW w Biznes-Host ;)

A na forum można spotkać w dziale giełda, że często ktoś sprzedaje licencję IPB, bo już np. nie prowadzi forum - takie licencje są dużo tańsze, ale mam 3 pytania:

- czy bez problemu można je przedłużać?

- czy jest to w PEŁNI legalne?

- czy można zmienić gdzieś domenę na moją?

Bez problemu można przedłużyć.

Tak jest to legalne bo sprzedają całe konto a nie samą licencję.

Tak możesz zmienić w panelu na stronie IPS (chyba co 6 miesięcy) - tego nie jestem pewny. Zawsze możesz napisać do supportu z prośbą o zmianę domeny.

Kupowanie używanych licencji jest na tyle niebezpieczne że możesz zostać oszukany, ale zawsze możesz spróbować kupić. Na tym forum jak i na innych były przypadki oszustw. Osobiście zostałem oszukany na 200 zł (temat sprzedaży był na tym forum).

Jeśli chciałbyś transferować licencję na inne konto w IPS to od zakupu licencji musi minąć 6 miesięcy.

• Lubię to 2
Opublikowano

Screeny mogą pomóc, tak samo jak zakup np. przez Allegro.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.