Jurij Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 Witajcie, Oprócz problemu z linkami mam także problem ze znakami na localhoście. Kodowanie w bazie mam ustawione na: utf8_general_ci Czyli teoretycznie prawidłowo. Niestety w pma nie mam polskich znaków tylko krzaki. Na forum wszystko działa tip top, dlatego nigdy się w to nie zagłębiałem. Ale po eksporcie bazy w utf-8 i imporcie na localhost jako utf-8 mam taki oto widok: Napisy powinny wyglądać tak: Najczęściej zadawane pytania. | Frequently asked quesions. | Часто задаваемые вопросы. Jak to naprawić, aby w bazie nie było krzaków, a po eksporcie i imporcie wszystko wyświetlało się poprawnie? Zmiana na latin1 i inne odpada, bo cyrylica wymaga utf-8... Z góry dziękuję za wszelkie sugestie, Jurij
Macsch15 Opublikowano 7 Lutego 2013 Opublikowano 7 Lutego 2013 A kodowanie samej bazy? http://forum.invisionize.pl/topic/27178-rozwiazany-kodowanie-znakow-raz-jeszcze/page-2#entry165004
Manager DawPi Opublikowano 7 Lutego 2013 Manager Opublikowano 7 Lutego 2013 Jak te znaki wyglądają w PMA? Pokaż screen. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Jurij Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Opublikowano 7 Lutego 2013 Oryginał rosyjski: Spis customizacji firmware dla | List of firmware customization for | ХпиŃОк ĐşaŃŃОПиСаŃии Đ´ĐťŃ Sony Xperia E dual C1605 Oryginał polski: PĹyta gĹĂłwna P1i; czÄĹci: P1i, Xperia Mini Pro SK17i, W960i Po przeniesieniu rosyjski: Spis customizacji firmware dla | List of firmware customization for | ХпиŃОк ĐşaŃŃОПиСаŃии Đ´ĐťŃ Sony Xperia E dual C1605 Po przeniesieniu polski: PĹyta gĹĂłwna P1i; czÄĹci: P1i, Xperia Mini Pro SK17i, W960i Czyli problemem jest oryginalna baza, bo po przeniesieniu jest identycznie
Manager DawPi Opublikowano 7 Lutego 2013 Manager Opublikowano 7 Lutego 2013 Próbowałeś: http://forum.invisionize.pl/tutorials/article/15-naprawa-wyswietlania-polskich-znakow/ ? 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Jurij Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Opublikowano 7 Lutego 2013 Jeszcze nie. Spróbuję na localhoście najpierw. Ale z tego co widzę: ISO-8859-2 Latin 2 Latin-written Slavic and Central European languages: Czech, German, Hungarian, Polish, Romanian, Croatian, Slovak, Slovene. To nie naprawi problemu z rosyjskimi literami
Manager DawPi Opublikowano 7 Lutego 2013 Manager Opublikowano 7 Lutego 2013 Jeśli mimo wykonania tych edycji nic się nie poprawi należy zamiast latin2 spróbować użyć utf8 lub w ostateczności latin1 (bardzo rzadko). 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Jurij Opublikowano 7 Lutego 2013 Autor Opublikowano 7 Lutego 2013 Nie wiem jakim cudem - ale działa Teraz pytanie - mam zrobić to samo na działającym forum i robić to za każdym razem po aktualizacji czy może niczego nie ruszać i w razie problemów i przywrócenia bazy naprawić polskie znaki powyższym sposobem?
Manager DawPi Opublikowano 7 Lutego 2013 Manager Opublikowano 7 Lutego 2013 Robisz jak nie działa. Jak działa to nie robisz. Proste. 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Rekomendowane odpowiedzi