Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam,

nawiązując do tego tematu: http://forum.invisionize.pl/topic/41585-b%C5%82%C4%99dy-skin%C3%B3w-i-php/#entry252460

otórz wyskaczył mi wczoraj nowy zestaw błędów o takiej treści:

Warning: Illegal string offset 'html' in /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 1357

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 114

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 136

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 137

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 141

Co dziwne błędy te nie wyświetlają się na stronie głównej ani w kategoriach działów tylko po wejściu w jakikolwiek temat , to samo jest w polskimi znakami, na stronie głównej i w działach wszystko jest po polsku z ogonkami od ustawień po nazwy tematów, dopiero po wejściu w jakikolwiek temat wywala zacytowane błędy oraz nie wyświetla polskich znaków tylko takie krzaki:

ProponujÄ Ĺźeby zrobiÄ jakieĹ zachÄcajÄce logo i daÄ je teĹź na inne skiny

UĹźytkownicy przeglÄdajÄcy

Przykład na screenie: UoU09Du.png?1

Ma ktoś pomysł jak to rozwiązać ? Prosze o porady.

Edytowane przez Dementor
Opublikowano

Możliwe, że jakaś modyfikacja nie działa jak należy. Wyłącz np. Ajax Thanks

Opublikowano (edytowane)

Nie pomogło , a teraz nawet nie moge się zalogować na stronie. Ciekawostka w przeglądarce firefox wszystko wyświetla się dobrze - po polsku a w operze i chrome z krzkami w tematach .

Edytowane przez Dementor
Opublikowano

W trybie bezpiecznym jest nadal to samo czyli krzaki w postach i opie butonów oraz te błędy u góry:

Warning: Illegal string offset 'html' in /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code on line 1357

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 114

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 127

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 136

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 137

Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/publicOutput.php(1739) : eval()'d code:1357) in/home/slkylosp/public_html/admin/sources/classes/output/formats/html/htmlOutput.php on line 141

Po zmianie na angielski język napisy są po angielsku na butonach w postach nadal krzaki i te błędy zacytowane wyżej.

Opublikowano

Też tak miałem. Powodem jest zła instalacja spolszczenia forum lub zła wersja spolszczenia.

Intsaluję tak:

ACP->wygląd->tłumaczenia->wszucam plik->

Import pliku tłumaczenia

paczka ze spolszczeniem dla wersji 3.2.3

Opublikowano (edytowane)

Od kiedy się tak dzieje? Co DOKŁADNIE robiłeś na forum.

Chciałem uruchomić forum po dóch latach przerwy, kupiłem nową domenę i chcialem podpiąć pod nią forum które zamknąłem w styczniu 2012 roku, wgrałem pliki forum przez FTP i bazę na serwer i wtedy pojawiły się błędy w stylu ( cytowane wyzej ) i błędy w kodowaniu forum , ustawiłem to :

mysql_query( $this->connection_id, 'SET character_set_connection=latin2' );

mysql_query( $this->connection_id, 'SET character_set_client=latin2' );

mysql_query( $this->connection_id, 'SET character_set_results=latin2' );

mysql_query( $this->connection_id, 'SET names latin2;' );

w dóch plikach i wykonałem upgradeFinish , kombinowałem ze zmianą kodowania w acp i w conf_global.php z utf8, latin2 i latin1 i w acp mam utf-8 bo wtedy nie ma krzaków na głównej .

Wrzuciłem paczkę ze spolszczeniem i lokalize board (DP34)

Edytowane przez Dementor
Opublikowano

Też racja,

dlatego wrzuciłem jeszcze raz bazę forum sprzed 2 lat, posty były po polsku a opisy butonów i funkcji z krzakami, więc wrzuciłem paczkę ze spolszczeniem pobranym 2 lata temu i wszystko jest jak być powinno czyli po polsku i wyświetla się wszystko dobrze tylko miałem błąd w stylu spowodowany nowszym niż 2 lata temu php , usunąłem kawałek kodu i jest ok .

Temat do zamknięcia. Pozdrawiam wszystkich udzielających porad .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.