Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Temat na pewno błachy dla Was, aczkolwiek proszę mi wierzyć, że nigdy nie miałem styczności z IPB. Chcę kupić aktywną licencje IPS Community Suite. Nie wiem jak wygląda sprawa od strony zmiany właściciela licencji. Sprzedający twierdzi, że sprzedaje mi licencje IPS i "konto też mi może da, bo jest niepotrzebne". Czy jeśli otrzymam od sprzedającego konto wraz z licencją, będę mógł zmienić dane na swoje? Z tego co kojarzę to w prawym dolnym rogu po zainstalowaniu forum jest/była informacja do kogo należy licencja. Nie chciałbym aby widniało tam nazwisko sprzedającego. Jak wygląda sprzedaż takiej licencji od strony prawnej? Zgodne z prawem jest przekazywanie licencji?

Z góry dzięjuję za odpowiedź,

roback.

• Lubię to 1
  • Manager
Opublikowano

Zamiast poszukać w tym dziale to Ty wolisz napisać temat, powtórzyć po raz n-ty to samo, co piszemy praktycznie każdego dnia. Wiem, że każdy chce się czuć wyjątkowo, ale ludzie litości - przecież nie macie jakichś niesamowitych pytań na które odpowiedzi nie padały. To taka moja rada na przyszłość.

Wracając - nie ma konta klienta = nie ma licencji.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano (edytowane)

Zamiast odpisywać mi w taki sposób jak teraz można podać konkretny odnośnik do odpowiedzi na moje pytanie. Z tego co mi wiadomo to forum jest po to żeby pytać, a to zrobiłem.

Jeśli nie wnosisz nic do tematu to po prostu nie pisz. Może znajdzie się jakaś osoba spośród tylu użytkowników, która będzie miała uprzejmość mi odpisać, ew. podrzucić link.

Dzięki, naprawdę bardzo pozytywna odpowiedź od strony administratora, która chyba nie zdoła mnie zatrzymać tutaj na dłużej.

Pozdrawiam.

PS. @insp - thx!

Edytowane przez roback
  • Manager
Opublikowano

Nie potrzebuję osób, które piszą w dziale w którym co drugi temat jest właśnie o tym samym. Jeśli brak Ci chęci na szukanie tak podstawowych i bardzo często pisanych tematów to chyba faktycznie nie chcę Cię tutaj trzymać, jeśli mam być szczery.

Forum to z zasady baza WIEDZY już zdobytej, skonsolidowanej w tematy, działy. Użytkownika obowiązkiem (!) jest przeszukanie istniejącej bazy i jeśli nie może znaleźć odpowiedzi to wtedy pisze. A nie, że wparuje jak taran, nastuka mnóstwa kopii pytań i już.

Chyba działasz na innego typu forach, gdzie takie praktyki są normalne, ale zaręczam, że NIE są, a przynajmniej nie powinny! Może kiedyś to zrozumiesz.

• Lubię to 3

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Wystarczyło zamknąć temat po poście insp.

Nie mam czasu na dyskusje, w każdym razie uważam, że administrator powinien dbać o swoich klientów, a nie ich zniechęcać.

Pozdrawiam.

Opublikowano

@insp - czy muszę transferować licencje w przypadku kiedy sprzedający sprzeda mi licencje + konto? Nie wystarczy w ustawieniach konta zmienić danych osobowych? Koszt przetransferowania na swoje konto kosztuje 20$...

Opublikowano

Ileż agresji i niechęci w tym wątku ^_^

Domyślam się, że to sarkazm. A tak na poważnie, to mnie bardziej przeraża tupet autora i brak choć odrobiny pomyślunku i własnej inicjatywy do poszukania rozwiązania problemu. Na srebrnej tacy odpowiedź podać. Za darmo, natychmiast i z linkami. Szybciej panowie, szybciej i uśmiechamy się szeroko

SheldonSmile.jpg

żeby klient się nie obraził  za propozycję przeczytania dotychczas napisanych setek wątków z identycznym problemem :)

• Lubię to 4