Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, mam laptopa HP z serii HDX Premium. 

Instaluje Windowsa 7 - z USB. Win oryginalny. 

Od ponad godziny na ekranie jest napis - Instalator rozpoczyna pracę...

Jak długo może trwać instalacja ? Czy cierpliwe czekać, czy zrestartować komputer i próbować od nowa ?

Posted (edited)

Próbuje teraz instalować z DVD - ale niestety jest podobnie. 

Windows 7 - 64 bit 

Komputer - HP HDX 18.5 

Instalator rozpoczyna pracę. Stoi w tym miejscu. 

Edited by acmenagers
Posted

Płytka się normalnie kopiuje w całości? Nie porysowana? Jeśli tak, to sprawdź:

1. HDD za pomocą HD Tune,

2. Ram za pomocą memtesta.

Posted (edited)

Dzwoniłem teraz do znajomego informatyka - powiedział, żeby na spokojnie czekać, bo instalacja może trwać nawet do kilku godzin. Ale w internecie ludzie piszą, że to trwa maksymalnie do 30 minut. A czasu mało - na jutro muszę przepisać pracę doktorancką.  :mellow:

Edited by acmenagers
Posted (edited)

Tak - ale muszę normalnie włączyć komputer.

Przeinstalowuje windowsa - dlatego, że wyświetla mi się komunikat 

Zdjęcie z internetu 

5krj21.jpg

Przy instalacji Windowsa zatrzymuje się w tym miejscu (patrz niżej) - już druga godzina i nic. 

2915993200_1311080946.gif

Teraz piszę z małego notebooka

Edited by acmenagers
Posted

Przy uruchomieniu laptopa wciskaj F1 lub F2 aż wejdziesz do biosu, sprawdź czy Ci w ogóle ten dysk wykrywa. Są też dyski diagnostyczne np. Hirens Boot CD - zawiera masę programów do diagnostyki komputera, w tym dysku i pamięci ram. Musiałbyś sobie ją ściągnąć na jakimś innym pc, nagrać na płytkę i odpalić. Ten komunikat z Windowsa pojawił się nagle?  W trakcie pracy wyskoczył bsod czy przy uruchomieniu?

Posted

Zresetował mi się komputer - przy ponownym uruchomieniu pojawił się ten komunikat. Jak kliknę ENTER albo ESC - robi się ponowny rozruch i ponownie wyświetla się ten komunikat. Przeszukałem internet - wiele osób miało ten sam problem - zarówno jeden jak i drugi - ale w żadnym z tematów nie znalazłem rozwiązania problemu. 

Posted

No to sprawdź czy Ci w ogóle dysk twardy wykrywa w biosie. Jeśli tak - użyj narzędzi do przetestowania go. Jeśli nie - kup nowy dysk.