Skocz do zawartości

Pomoc z MySQL - jak dodać bazę danych forum?

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez Jurij,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, chciałbym przetestować bazę danych która jest pod panele, mam wykupiony hosting bazy MySQL, zainstalowany IPB, forum. I tu mam pytanie jak wgrać taką bazę ( na inne forum? Da się tak w ogóle?! Jest mi to bardzo potrzebne do testów, potrzebuję kilka tabeli z tej bazy..

http://www.speedyshare.com/2gUjY/game4all.sql - baza MySQL z innego forum.

http://speedy.sh/kx5u3/gamehub-1.zip - panele pod IPB.

• Rozwiązanie
Opublikowano

Uruchom sobie forum na localhoście, wgraj obcą bazę danych i zobaczysz co się stanie. Osobiście nie polecam, ale co kto lubi. W każdym bądź razie nie rób tego na żywym forum, bo będzie płacz.

• Lubię to 1
Opublikowano

Spokojnie, gdy coś się stanie, automatycznie robię import starych plików. Forum zamknę na ten czas. :):D Na Localhoście strasznie długo te tabele się tworzą.. :/

Opublikowano (edytowane)

Dobra dałem UpgradeFinish. Ale niestety coś poszło nie tak :( Mam taki błąd :<

There appears to be an error with the database.
mySQL query error: SELECT * FROM seo_meta SQL error: Table 'w45_ipb.seo_meta' doesn't exist SQL error code: 1146 Date: Friday 06th June 2014 09:11:45 PM ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Date: Fri, 06 Jun 2014 21:11:45 +0000 Error: 1146 - Table 'w45_ipb.seo_meta' doesn't exist IP Address: 94.40.44.70 - /admin/upgradeFinish/index.php?app=upgrade&s=b035974bc7a3587566c016848f39531e&section=upgrade&do=caches&previous=members ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- mySQL query error: SELECT * FROM seo_meta .--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------. | File | Function | Line No. | |----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------| | admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php | [admin_core_templates_meta].rebuildMetaTagCache | 2079 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php | [ips_CacheRegistry].rebuildCache | 1485 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php | [upgrade_upgrade].install_caches | 203 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/setup/sources/base/ipsController_setup.php | [upgrade_upgrade].doExecute | 258 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

Edytowane przez R5SP9CT
Opublikowano

Nie da rady, jedno konto jest pewnie starego admina. Niestety hasło w bazie danych jego konta jest zaszyfrowane. Chyba że stworzę nowe konto w bazie ale nie wiem co tam znaczy, pełno kodów.

Opublikowano (edytowane)

Nie wiem o co kaman. Mogę wgrać starego użytkownika ale nie mogę zalogować do ACP, brak uprawnień :(

Edytowane przez Macsch15
Opublikowano

Skoro nie możesz sie na kotno starego admina zalogować,zmien mu adres email poprzez phpmyadmin i potem skorzystaj w formularza odzyskiwania hasła.

Przyjdzie ci wszystko na email,zalogujesz sie i po robocie.

Lub sam sobie poprzez baze dodaj takiego admina.

Rusz głowa, a nie licz wiecznie na kogoś.

"Ale ja mam oryginalny klucz patrz!"

http://scr.hu/1p4s/in3pa

Opublikowano (edytowane)

Dobra dałem UpgradeFinish. Ale niestety coś poszło nie tak :( Mam taki błąd :<

There appears to be an error with the database.
mySQL query error: SELECT * FROM seo_meta SQL error: Table 'w45_ipb.seo_meta' doesn't exist SQL error code: 1146 Date: Friday 06th June 2014 09:11:45 PM ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Date: Fri, 06 Jun 2014 21:11:45 +0000 Error: 1146 - Table 'w45_ipb.seo_meta' doesn't exist IP Address: 94.40.44.70 - /admin/upgradeFinish/index.php?app=upgrade&s=b035974bc7a3587566c016848f39531e&section=upgrade&do=caches&previous=members ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- mySQL query error: SELECT * FROM seo_meta .--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------. | File | Function | Line No. | |----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------| | admin/setup/sources/base/ipsRegistry_setup.php | [admin_core_templates_meta].rebuildMetaTagCache | 2079 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php | [ips_CacheRegistry].rebuildCache | 1485 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/setup/applications/upgrade/sections/upgrade.php | [upgrade_upgrade].install_caches | 203 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------' | admin/setup/sources/base/ipsController_setup.php | [upgrade_upgrade].doExecute | 258 | '----------------------------------------------------------------------------+-------------------------------------------------------------------------------+-------------------'

If you are seeing this page, it means there was a problem communicating with our database. Sometimes this error is temporary and will go away when you refresh the page. Sometimes the error will need to be fixed by an administrator before the site will become accessible again.

Tylko że ja nie skorzystam z formularza, bo nie mam dostępnego forum. Aby naprawić forum muszę wejść w ACP>Diagnostyka>Napraw tabele MySQL. A ja konta nie mam, więc nie ma wyjścia.

PS. nie dodam przez bazę bo hasło jest kodowane.

Edytowane przez R5SP9CT
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.