Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Nowy znacznik o działaniu podobnym jak spoiler

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Chciałbym na forum wprowadzić nowy znacznik o działaniu identycznym jak spoiler.

Działałby po wpisaniu [log] oraz [/log]. Pomiędzy tymi znacznikami użytkownicy umieszczaliby logi do sprawdzenia, np. takie: http://www.forumpc.pl/index.php?showtopic=119943

Myślę że najprościej byłoby przerobić spoiler, jednak wolałbym aby były to dwa niezależne znaczniki.

Czy jest to wykonywalne? Dużo pracy przy tym będzie? :)

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano (edytowane)

A nie lepiej logi dawać w "

" i oszczędzić sobie roboty ? Przecież efekt jest ten sam ..

Dobra .. nie ma co .. wejdz w ACP > Wygląd > BBCode Management

Znajdź tag "spoiler" i spróbuj go zdublować lecz z nazwą "log".

Tego rozwiązania nie testowałem.

Edytowane przez Dr.C4M3L3ON
  • Lubię to 1
Opublikowano

Końcowy efekt taki sam, jednak gdy wykorzystywane do tego są znaczniki [log] oraz [/log] to efekt jest bardziej PRO :)

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Wiem, qmam, sprawdź to co dopisałem do tamtego posta:

Dobra .. nie ma co .. wejdz w ACP > Wygląd > BBCode Management

Znajdź tag "spoiler" i spróbuj go zdublować lecz z nazwą "log".

Tego rozwiązania nie testowałem.

I powiedz czy działa. :)

Opublikowano (edytowane)

Pięknie działa. Pięknie dziękuję :)

Ale do jednego jeszcze przyczepię się - chciałbym również zmienić napis "Spoiler" który pojawia się przy przycisku Show/Hide

o tutaj obok ;)

Edytowane przez necik

Opublikowano

Pole "Na co zamienić BBCode" pozostało bez zmian:

<div class='bbc_spoiler'>

<span>Spoiler</span> <input type='button' class='bbc_spoiler_show' value='Show' />

<div class='bbc_spoiler_wrapper'><div class='bbc_spoiler_content' style="display:none;">{content}</div></div>

</div>

Opublikowano

Ja na forum AQQ zmodyfikowałem tag spoiler tak, że dodałem opcjonalną opcję do tagu, która będzie wyświetlana w tym miejscu.

[spoiler=Log działania programu]log log log[/spoiler]

I dzięki temu mamy działanie takie samo jak spoiler, tylko wpisana opcja podmienia ten "Spoiler".

<div class='bbc_spoiler'>
<span>{option}</span> <input type='button' class='bbc_spoiler_show' value='Show' />
<div class='bbc_spoiler_wrapper'><div class='bbc_spoiler_content' style="display:none;">{content}</div></div>
</div>