Skocz do zawartości

Edycja stylu

Przejdź do rozwiązania Rozwiązane przez tenechu,

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Postanowiłem zagłębić się w edycję stylów ipb. lecz na wstępie mam już pewien problem.

Mianowicie taki: http://scr.hu/0a3a/wsicc

Jest to tło całego forum, czyli ta warstwa bazowa jako obrazek.

Mam 3 elementy top,center i bottom. cały problem w tym że center zachodzi mi na top oraz na bottom tak jak widać na ss.

Przeszukałem całe css i nie mogę znaleść wzmianki o tym gdyż w kodzie mam tylko taki fragment: 

.bor_t { background: url({style_images_url}/_custom/v2/top.png) repeat-x scroll center 0;  }
.bor_r { background: url({style_images_url}/_custom/v2/center.png) repeat-y scroll center 0 ; transparent;}
.bor_b { background: url({style_images_url}/_custom/v2/bottom.png) repeat-x scroll 0 100% transparent; }

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano (edytowane)

Tyle to i ja wiem ...  

<div class="bor_r">
<div class="bor_b">
<div class="bor_t">

jeszcze mniej na temat tego  tylko znalazłem ... 

chcę tylko żeby jeden obrazek zaczynał się pod drugim a nie nachodziły na siebie ...
Edytowane przez muszak
Opublikowano

Okej, bardzo dziękuję za pomoc poradziłem sobie. 

Kolejne pytanie. Jak usunąć to :

Chcę to usunąć gdyż zależało mi tylko na podstawie szkieletu stylu który tworzyłem a nie chcę za bardzo tego zostawiać ponieważ styl jest kompletnie zmieniony niemal że od podstaw.
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.