Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

na stronie głównej mam widget " Kto jest online? " i tam wyświetla mi, że jest 2 użytkowników i 4 gości:

kto.png.61aa955fda36a0d5fbc5e7d0628df47c.png

A jak wejdę w ( zobacz pełną listę) to wyświetla mi, że mam 111 użytkowników razem z gośćmi

online.thumb.png.ebf0641a6079387aa503d83bdd1789e8.png

Jak to zrobić aby wyświetlało wszystkich w widgecie? W jego edycji jest tylko taka opcja:

Edytuj ustawienia bloku

• Wyświetlać na wszystkich urządzeniach?
Opublikowano

Widget pokazuje takie boty jak: bingbot, yandexbot, chrome, google, użytkowników i gości to dlaczego nie pokazuje wszystkich botów czy nawet gości, dopiero po wciśnięciu zobacz pełną listę.

Opublikowano

Lubię wiedzieć jakie boty indeksują mi stronę i czy indeksuja.

Gdyby to nie był wielki problem i dałbyś radę dowiedzieć się jak zrobić to aby w widgecie było to samo co jest w rozwijanej liście to super.

• Manager
Opublikowano

W kodzie zlicza tylko użytkowników:

$users = \IPS\Session\Store::i()->getOnlineUsers( \IPS\Session\Store::ONLINE_MEMBERS, 'desc', NULL, NULL, TRUE );
		foreach( $users as $row )
		{
			switch ( $row['login_type'] )
			{
				/* Not-anonymous Member */
				case \IPS\Session\Front::LOGIN_TYPE_MEMBER:
					if ( $row['member_id'] != \IPS\Member::loggedIn()->member_id ) // We add them manually to make sure they go at the top of the list
					{
						if ( $row['member_name'] )
						{
							$members[ $row['member_id'] ] = $row;
						}
					}
					break;

/* Anonymous member */
				case \IPS\Session\Front::LOGIN_TYPE_ANONYMOUS:
					$anonymous += 1;
					break;
			}
		}
		$memberCount = \count( $members );

Inaczej - rozpoznanych użytkowników. Dostać się tam i zmienić przy pomocy pluginów nie jest możliwe. Trzeba by napisać swój widget i tam to edytować. Wykonalne tak czy siak, ale na około.

• Dziękuję 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.