Manager DawPi Posted September 28, 2008 Manager Posted September 28, 2008 Witam, od dłuższego czasu dostaję zapytania o możliwość napisania bramki do obsługi płatności z Polski. Zamieszczam ankietę i w niej trzy pytania, na które chciałbym byście udzielili odpowiedzi, co pomoże mi podjąć szybszą decyzję ;-) intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
KliczeK Posted September 28, 2008 Posted September 28, 2008 Bardzo fajny pomysł, jestem za. :> In, and Out.
KliczeK Posted December 20, 2008 Posted December 20, 2008 Czekamy... czekamy... ;-) i wolimy do 2.3.x niż do 3.x. In, and Out.
necik Posted December 27, 2008 Posted December 27, 2008 Witam,od dłuższego czasu dostaję zapytania o możliwość napisania bramki do obsługi płatności z Polski. Zamieszczam ankietę i w niej trzy pytania, na które chciałbym byście udzielili odpowiedzi, co pomoże mi podjąć szybszą decyzję ;-) Odkopię nieco temat Jakie byłby zastosowania takiej bramki? Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.
KliczeK Posted December 28, 2008 Posted December 28, 2008 Przykładowo, użytkownik wybierze opcje VIP. Zapłaci za nią i automatycznie go przeniesie do grupy VIP. In, and Out.
Manager DawPi Posted January 10, 2009 Author Manager Posted January 10, 2009 Ugh.. Miało ruszyć w czwartek.. Prawdopodobnie ruszy jutro. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Dr R.I.P Posted January 10, 2009 Posted January 10, 2009 Super, bardzo mnie interesuje zakup takiej modyfikacji.
Tramp Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Super jeżeli się za to zabierasz ja jestem na 100% zainteresowany i natychmiast zakupie skrypt na swoje fora. Jeżeli to możliwe proszę o integrację tego z systemem iPoints np. jakaś stawka to ileś punktów i kupuje od zaraz jeżeli tylko się pojawi Napisał bym może coś takiego sam, ale mój skill w php aż tak wielki nie jest więc będę czekał. Myślę, ze mógłbyś zacząć takie coś sprzedawać jak np. community seo. Część kodu zakodowana iconem, klucze licencji na forum etc. Jeżeli będziesz potrzebował testerów służę pomocą dwoma forami http://ster-gaming.pl i http://d3center.pl Pozdr.
Manager DawPi Posted January 11, 2009 Author Manager Posted January 11, 2009 Spokojnie, bez emocji.. Jeszcze długa droga do napisania tego. W między czasie wychodzi IP.Board 3.x i muszę to rozplanować. Kodować nie będę - nie ma potrzeby. Poza tym licencja na kodera dość sporo kosztuje. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartek Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 (edited) A ja, pozwolicie, że wyjadę z takim pytaniem: co to jest ta bramka płatności? Edited January 11, 2009 by Bartek ...
Manager DawPi Posted January 11, 2009 Author Manager Posted January 11, 2009 A ja pozwolę, że napiszę byś zajrzał np. na www.przelewy24.pl lub www.dotpay.pl i sam sprawdził. Nic tak nie cieszy jak samodzielnie zdobyta wiedza. Prawda? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartek Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 No dobra. Wiem co to. Ale nadal nie kumam co ty chcesz stworzyć. Coś podobnego do przelewy24.pl czy dotpay.pl? Jeżeli tak, to po co? Jaki system płatności byś chciał/ła by był obsługiwany? (pytanie z ankiety) Teraz to ja już nic nie kumam... Wytłumacz, proszę . ...
Manager DawPi Posted January 11, 2009 Author Manager Posted January 11, 2009 Obsługa subskrypcji: http://forum.invisionize.pl/index.php?act=...&CODE=index ( nie włączone ) domyślnie jest obsługiwana przez zagraniczne serwisy ( tak zrobił IPS ). Ja chcę dodać możliwość płatności za pomocą jednego z ww. serwisów. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Tramp Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Jeżeli na forum masz zainstalowany system punktów np iPoints, albo zbierasz donacje przez sms, przelewy etc. Wtedy jest to bardzo przydatne,
Bartek Posted January 11, 2009 Posted January 11, 2009 Aaaa. Teraz już rozumiem. Dzięki wielkie za wytłumaczenie . ...
yahim Posted January 25, 2009 Posted January 25, 2009 (edited) Wchodziło by w grę SSL ?? Osobiście uważam że jak ktos sie do tego naprawde przyłoży (bezpieczeństwo) to będzie na to wielu chętnych ... Edited January 25, 2009 by yahim
Manager DawPi Posted January 25, 2009 Author Manager Posted January 25, 2009 SLL musi być obsługiwany przez system płatności i serwer na jakim jest forum - wtedy nie widzę przeszkód. Sorki za tak duży poślizg z tym.. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartman Posted February 9, 2009 Posted February 9, 2009 Taki mod to byłaby super sprawa, od dłuższego czasu szukam tego. Ważne żeby obsługiwał nie tylko tradycyjne przelewy w tych systemach ale i płatności przez sms.
Bartman Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 (edited) Jakieś wiadomości o tym projekcie, ma on szansę na realizację w niedługim czasie? Aktualnie jestem poważnie zainteresowany kupnem. Edited March 13, 2009 by Bartman
Manager DawPi Posted March 13, 2009 Author Manager Posted March 13, 2009 Jak wpłyniesz na pracowników dotpay.pl by mi 'przypomnieli' hasło to tak. Bo zapomniałem hasła i nie mogę odzyskać go bo żądają danych, których nie mam. Myślę jeszcze o platnosci.pl. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartman Posted March 13, 2009 Posted March 13, 2009 (edited) ID powinno być w mailu aktywacyjnym a pesel w dowodzie Zawsze można spróbować założyć nowe konto. Platnosci.pl nie wyglądają na dostępne "dla każdego" (działalność, NIP...) ale może się mylę bo nie korzystam. Edited March 13, 2009 by Bartman
infinity Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 jakies info odnosnie modyfikacji ?? pozdraiwam !
Recommended Posts