Jump to content

Recommended Posts

• Manager
Posted

Witam,

od dłuższego czasu dostaję zapytania o możliwość napisania bramki do obsługi płatności z Polski. Zamieszczam ankietę i w niej trzy pytania, na które chciałbym byście udzielili odpowiedzi, co pomoże mi podjąć szybszą decyzję ;-)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• 2 months later...
Posted
Witam,

od dłuższego czasu dostaję zapytania o możliwość napisania bramki do obsługi płatności z Polski. Zamieszczam ankietę i w niej trzy pytania, na które chciałbym byście udzielili odpowiedzi, co pomoże mi podjąć szybszą decyzję ;-)

Odkopię nieco temat ;)

Jakie byłby zastosowania takiej bramki?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• 2 weeks later...
Posted

Super jeżeli się za to zabierasz ja jestem na 100% zainteresowany i natychmiast zakupie skrypt na swoje fora. Jeżeli to możliwe proszę o integrację tego z systemem iPoints np. jakaś stawka to ileś punktów i kupuje od zaraz jeżeli tylko się pojawi ;)

Napisał bym może coś takiego sam, ale mój skill w php aż tak wielki nie jest :bubble: więc będę czekał.

Myślę, ze mógłbyś zacząć takie coś sprzedawać jak np. community seo. Część kodu zakodowana iconem, klucze licencji na forum etc. Jeżeli będziesz potrzebował testerów służę pomocą dwoma forami http://ster-gaming.pl i http://d3center.pl :wacko:

Pozdr.

• Manager
Posted

Spokojnie, bez emocji.. Jeszcze długa droga do napisania tego. W między czasie wychodzi IP.Board 3.x i muszę to rozplanować. :bubble:

Kodować nie będę - nie ma potrzeby. Poza tym licencja na kodera dość sporo kosztuje. :wacko:

---

Posted (edited)

A ja, pozwolicie, że wyjadę z takim pytaniem: co to jest ta bramka płatności? :bubble:

Edited by Bartek

...

• Manager
Posted

A ja pozwolę, że napiszę byś zajrzał np. na www.przelewy24.pl lub www.dotpay.pl i sam sprawdził. Nic tak nie cieszy jak samodzielnie zdobyta wiedza. Prawda? :bubble:

---

Posted

No dobra. Wiem co to. Ale nadal nie kumam co ty chcesz stworzyć. Coś podobnego do przelewy24.pl czy dotpay.pl? Jeżeli tak, to po co?

Jaki system płatności byś chciał/ła by był obsługiwany?

(pytanie z ankiety)

Teraz to ja już nic nie kumam... Wytłumacz, proszę :bubble:.

...

• Manager
Posted

Obsługa subskrypcji: http://forum.invisionize.pl/index.php?act=...&CODE=index ( nie włączone ) domyślnie jest obsługiwana przez zagraniczne serwisy ( tak zrobił IPS ).

Ja chcę dodać możliwość płatności za pomocą jednego z ww. serwisów.

---

Posted

Jeżeli na forum masz zainstalowany system punktów np iPoints, albo zbierasz donacje przez sms, przelewy etc. Wtedy jest to bardzo przydatne,

• 2 weeks later...
Posted (edited)

Wchodziło by w grę SSL ??

Osobiście uważam że jak ktos sie do tego naprawde przyłoży (bezpieczeństwo) to będzie na to wielu chętnych ...

Edited by yahim
  • Manager
Posted

SLL musi być obsługiwany przez system płatności i serwer na jakim jest forum - wtedy nie widzę przeszkód.

Sorki za tak duży poślizg z tym.. ^_^

---

• 2 weeks later...
Posted

Taki mod to byłaby super sprawa, od dłuższego czasu szukam tego. Ważne żeby obsługiwał nie tylko tradycyjne przelewy w tych systemach ale i płatności przez sms.

• 1 month later...
Posted (edited)

Jakieś wiadomości o tym projekcie, ma on szansę na realizację w niedługim czasie? Aktualnie jestem poważnie zainteresowany kupnem.

Edited by Bartman
  • Manager
Posted

Jak wpłyniesz na pracowników dotpay.pl by mi 'przypomnieli' hasło to tak. Bo zapomniałem hasła i nie mogę odzyskać go bo żądają danych, których nie mam.

Myślę jeszcze o platnosci.pl.

---

Posted (edited)

ID powinno być w mailu aktywacyjnym a pesel w dowodzie :D Zawsze można spróbować założyć nowe konto.

Platnosci.pl nie wyglądają na dostępne "dla każdego" (działalność, NIP...) ale może się mylę bo nie korzystam.

Edited by Bartman
  • 1 month later...