Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

poniżej przedstawiam luźny przekład newsa, którego pełną i oryginalną postać możecie znaleźć na tej stronie.

Mamy przyjemność poinformować o wydaniu Invision Power Board 3.0.3

Jest to kolejne główne wydanie IP.Board w wersji 3.x z poprawionymi błędami oraz dodanymi nowymi opcjami. Wydano również nowe wersje oficjalnych dodatków: IP.Blog, IP.Gallery oraz IP.Downloads.

Główne zmiany od wersji 3.0.2

Oprócz dużej ilości naprawy małych błędów, poniżej przedstawiamy listę dużych zmian oraz napraw w wersji 3.0.3:

• Dodano nową opcję do funkcji oznaczania użytkowników jako spamerów: Odrzuć posty, wyczyść profil oraz zbanuj użytkownika
  • Możliwość oznaczania użytkownika, jako spamera z listy użytkowników oczekujących na aktywację w ACP
  • Dodano możliwość edycji statusu oraz strony o mnie w panelu moderacyjnym w edycji użytkownika w widoku profilu
  • W widoku profilu wyświetlany jest adres e-mail użytkownika jeśli przeglądającym profil jest administrator
  • OpenID działa już na PHP 5.3.0

Zarządzanie subskrypcją

Wydano IP.Subscriptions w wersji RC 2.

Sterownik do bazy MS-SQL

Wydano sterownik do bazy danych MSSQL w wersji RC 1 obsługujący IP.Board, IP.Blog, IP.Gallery raz IP.Downloads. Dodano również możliwość aktualizacji z wersjiS 2.3.6

Skin CleanCut

Nowy skin CleanCut będzie dostępny jako oddzielny plik do pobrania. Informacja o tym znajdzie się wkrótce na naszym blogu.

IP.Converge 1.1.1 wydane

Jest to główne wydanie IP.Converge z naprawionymi błędami zgłoszonymi do tej pory.

Opublikowano

Pytanie do osob, ktore zamierzaja lub zrobily upgrade. Czy warto ? chodzi mi glownie o szybkosc forum podobna jak 2.3.6 i jak najmniejsza ilosc bledow. Moze warto poczekac jeszcze do nastepnych wersji ?

• Lubię to 1
Opublikowano

Możliwy jest nawet z 1.3 do 3.0.3.

Ale czy zalecane? Tzn. czy brak wcześniejszego upgrade do 3.0.2 może mieć jakiś negatywny wpływ na upgrade do 3.0.3?

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano

Z 3.0.2 :P

IP.Board 3.0.3 (Size: 5.32MB)

This is the latest stable version of IP.Board 3.

This is the recommended version for new installs and upgrades.

Czyli mam wszystkie pliki nadpisać?