Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, przeniosłem stronę na inny serwer, trochę się posypały Polskie znaki, ale wgrałem spolszczenia na nowo i jest ok, tylko nie wszędzie, pomimo spolszczenia całego panelu admina i wtyczek mam krzaki w niektórych miejscach jak np. podczas rejestracji, w widoku profilu, w widoku profilu w poście, gdy nie ma ktoś dostępu do tematu czy działu, screeny w załącznikach.

Podpowiedzcie proszę gdzie to zmienić na Polskie znaki lub niech ktoś udostępni spolszczenie do ipb 3.2.3.

Bez tytułu.png

Bez tytułu1.png

Bez tytułu2.png

Bez tytułu3.png

Opublikowano

Stare posty są z krzakami, nowe utworzone po przenosinach są z polskimi znakami, ręcznie edytowałem krzaki z regulaminów i ogłoszeń oraz nazwy kategorii for i nie chce już nic kombinować aby się nie posypało wszystko. Panel admina mam po Polsku, wtyczki też, bo znalazłem spolszczenia, przycisku i opisy w stylu też są ok. Godzę się na krzaki w postach sprzed przenosin ale chciałem przetłumaczyć ( poprawić ręcznie frazy ) dla wymienionych powyżej miejsc.

Opublikowano

Zawsze zanim napiszę temat/post szukam i sprawdzam różne podane rozwiązania, czytałem większość tych tematów od zeszłej soboty testowałem je i doszedłem do tego co opisałem w pierwszym poście.

Chce wiedzieć, gdzie szukać fraz aby zmienić ręcznie te krzaki w opisanych wyżej miejscach, jak ktoś ma spolszczenie ipb 3.2.3 to poproszę może ono coś pomoże.

@aXen jak nie znasz odpowiedzi na moje pytania to nie udzielaj się z podawaniem wyników wyszukiwań kolejnych tematów.

Opublikowano (edytowane)
1 hour ago, Dementor said:

Chce wiedzieć, gdzie szukać fraz aby zmienić ręcznie te krzaki w opisanych wyżej miejscach, jak ktoś ma spolszczenie ipb 3.2.3 to poproszę może ono coś pomoże.

1 hour ago, Dementor said:

jak nie znasz odpowiedzi na moje pytania to nie udzielaj się z podawaniem wyników wyszukiwań kolejnych tematów.

Było multimum tematów zmiatanych z sypaniem się polskich znaków. Głównym problemem był format bazy danych.

A tak z innej baczki to chcesz zostawić krzaki w postach? Serio?

3/4 twoich screenów to właśnie pola w profilu, które edytujesz w ACP.

Edytowane przez aXen

See me on GitHub or aXenDev.net!

Opublikowano

To spolszczenie zainstalowałem jako pierwsze i niestety nie spolszczyło wszystkiego, nie moglem znaleźć do mojej wersji, więc pobrałem z konkurencyjnego dla tego forum i wszystko mi spolszczyło i usunęło krzaki ze stylu, buttonów, acp ustawień. Wszystko oprócz tego co w pierwszym poście.

Wiem, że problem leży w rożnym kodowaniu bazy, choć niby wszystko jest w bazie w utf8 i tylko 3 wtyczki były w kodowaniu latin1_swedish_ci.

Tak chce zostawić krzaki w starych postach, nie mam sił z tym walczyć, 3 razy w ciągu 8 lat przenosiłem tą stronę i wszystko zawsze było ok. Teraz musiałem przejść na inny serwer, na którym musiałem przejść na ostatnią wspieraną przez ipb3 wersję php czyli 5.6 i tu są problemy.

Tak, wiem że 2 screeny są  z pola profilu, 1 z etapu rejestracji i jeden o braku uprawnień, wiem że edytuje się je z poziomu acp, ale ponownie pytam GDZIE? Gdzie szukać tych fraz?

Opublikowano (edytowane)

Na FTP -cache/lang znalazłem tylko plik core_public_register.php w którym edytowałem słowo " Część Wymagana" jednak po nadpisaniu pliku nic się nie zmieniło, spróbuje jeszcze przez bazę danych, ale zacząłem szukać w google gdzie się edytuje pole "skąd" i trafiłem na ten temat:

https://forum.invisionize.pl/topic/7980-pole-skąd-obowiązkowe/

Przypomniałem sobie o ustawieniach w zakładce użytkownicy- własne pola  .

Wszystkie pytania były w "Zarządzanie własnym polem profilu" edytowałem je i wszystko jest ok, pozostałe pytania rejestracyjne były "Pytanie i Odpowiedź rejestracyjna" - edytowałem i jest z polskimi znakami.

Więc temat zamknięty. Dzięki wszystkim.

Edytowane przez Dementor
  • Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.