Jump to content

Hosting dHosting.pl - 10% rabat!

xAdr1an

Wystąpił błąd konfiguracji lub serwera - podczas wgrywania stylu/wtyczki

Recommended Posts

Cześć. Nie potrafię się uporać z jednym błędem a mianowicie gdy chcę wgrać na forum jaki kol wiek styl/aplikację lub wtyczkę to wyskakuje mi taka o to informacja:

ab39be03937df50c92c087850cd35f84.png

Co mam poradzić w tej sytuacji? Liczę na szybką i skuteczną pomoc.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Problem jest właśnie taki, że nic z nich nie da się wywnioskować...
QfJWBoY.png

Jeśli ci o to chodzi

Share this post


Link to post
Share on other sites
		if ( !file_exists( \IPS\Request::i()->file ) or md5_file( \IPS\Request::i()->file ) !== \IPS\Request::i()->key )
		{
			\IPS\Output::i()->error( 'generic_error', '3C130/1', 500, '' );
		}

Jaki plik dokładnie wrzucasz?

 

2 godziny temu, xAdr1an napisał:

Liczę na szybką i skuteczną pomoc.

Każdy na to liczy, nie trzeba tego pisać.


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Powiem Ci, że to obojętne jaki plik, ale przy każdej aplikacji, wtyczce lub stylu owy błąd występuje

 

Ale próbuje wgrać jakiś styl z działu download który znajduje się na stronie Pecetowicz

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wygrywasz plik xml tak?

Załączniki do postów na forum możesz normalnie dodawać? Ustawienia ścieżek do poszczególnych pozycji w sekcji Pliki w ACP sprawdzałeś?


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
W dniu 8.11.2019 o 01:47, MichaelKosa napisał:

@xAdr1an Wersja jaką chcesz wgrać pluginu lub wtyczki jest kompatybilna zapewne z najnowszą wersją IPB, dla tego masz te błędy 

Forum jest na wersji 4.4.6 i próbuje wgrać styl na ową wersje i błąd występuje.

 

16 godzin temu, DawPi napisał:

Wygrywasz plik xml tak?

Załączniki do postów na forum możesz normalnie dodawać? Ustawienia ścieżek do poszczególnych pozycji w sekcji Pliki w ACP sprawdzałeś?

Tak chcę wgrać plik .xml

Załączniki normalnie mogę do postów dodawać - nie ma żadnego błędu.

Co do tych ustawień ścieżek to jeśli ci chodzi o to o co myślę to też chyba problemu z tym nie ma.

Pomagam na forum od paru dni i po prostu było parę problemów typu - nie dało się rejestrować itd. i wcześniej normalnie mogli wgrywać wtyczki, style. Nie wiem od czego to zależne...

Share this post


Link to post
Share on other sites
8 godzin temu, xAdr1an napisał:

Forum jest na wersji 4.4.6

Zacznijmy od aktualizacji do najnowszej. :)


intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Wolałbym jednak zostać przy obecnej wersji i na owej wersji naprawić owy błąd

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 minuty temu, aXen napisał:

Co znajduje się w logach systemowych?

w logach systemu nie pokazuje nic co jest związane z tym, tylko, że ludzie próbują się zalogować, bo forum off

Share this post


Link to post
Share on other sites
13 minut temu, xAdr1an napisał:

Wolałbym jednak zostać przy obecnej wersji i na owej wersji naprawić owy błąd

Gdyż iż ponieważ?

 

Problem trzeba sprawdzić w taki sposób:

  • na innym serwerze zrobię kopię forum - by wykluczyć problem z obecnym serwerem,
  • napisać do IPSu by to sprawdzili od środka.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Share this post


Link to post
Share on other sites
3 godziny temu, xAdr1an napisał:

Wolałbym jednak zostać przy obecnej wersji i na owej wersji naprawić owy błąd

 

Jeśli używasz wersji 3.4.6 to plugin obecny też musisz mieć przystosowany pod tą wersje, inaczej będziesz widział te błędy bo za pewne pobierasz pod wersje 4.4.0+ prawda? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.