Skocz do zawartości

Problem z oznaczeniem przeczytanych tematów

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy tym wspólnym mianownikiem może być kodowanie bazy?

Dziwne, ale gdy kiedyś przeprowadziłem testową konwersje przemo ->ip.board bez zmiany kodowania bazy to omawiany tutaj problem nie występował :P

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

• Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

necik: tak, to też może być przyczyną, nie od dziś wiemy, że 'masz' problemy z utf8.

Zgadza się, ale ten problem występuje tylko na forum przeniesionym z phpBB by Przemo. Pozostałe dwa IP.Board działają na tym samym serwerze dedykowanym bez większych problemów.

Moje forum komputerowe ForumPC.pl korzysta z hostingu w Progreso.pl - w trakcie zamówienia serwera podaj kod FORUMPC a otrzymasz miesiąc abonamentu gratis.

Opublikowano (edytowane)

Ja na forum tego nie mam. Tzn. działa mi wszystko. Ale może to dlatego, że nie mam zainstalowanych żadnych modyfikacji.

Edytowane przez Bartek

...

Opublikowano

Ja na forum tego nie mam. Tzn. działa mi wszystko. Ale może to dlatego, że nie mam zainstalowanych żadnych modyfikacji.

Robiłeś upgrade z phpBB by Przemo?

Opublikowano

Kiedy ma wyjść 3.0.5 ?

Nieszybko. 3.0.4 nie zawiera już praktycznie żadnych krytycznych bugów, więc wydaje mi się, że IPS będzie chciał uczynić wersję 3.0.5 w pełni stabilną, a przez to ostatnią z serii 3.0.x. Będą więc zbierać teraz informacje o potknięciach. Osobiście bym strzelał (oczywiście jeśli nie ujawni się coś poważniejszego) na okolice Sylwestra ;)

Opublikowano

Osobiście bym strzelał (oczywiście jeśli nie ujawni się coś poważniejszego) na okolice Sylwestra ;)

A do tego czasu osoby które postanowiły przejść z phpBB by Przemo i wydały $ na płatny skrypt... niech sobie poczekają ;)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Chciałbym napisać sprostowanie: jednak dane w bazie są nieprawidłowe. Zauważyłem, że jednak zachodzi zmiana po ręcznym oznaczeniu forum jako przeczytane. W takim razie musi to być błąd w skrypcie. I należy go szukać w miejscu, gdzie są oznaczane "itemy"(np. tematy) jako oznaczone.

• Manager
Opublikowano

Łukaszu - gdyby to był błąd w skrypcie to mieliby go wszyscy, łącznie z forum IPSu. A tak nie jest, więc to może być 'błąd' skryptu, ale uzależniony od czegoś i stale nad tym pracuję i próbuję dojść, co jest tego powodem i oczywiście naprawić.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

• Manager
Opublikowano

Mam to samo (upgrade 3.0.2->3.0.4).

Teraz to już zupełnie jest inna sytuacja niż u poprzedników.

Po cichu liczę, że nowa wersja będzie wolna od tego błędu na każdym forum.

---

Opublikowano

Łukaszu - gdyby to był błąd w skrypcie to mieliby go wszyscy, łącznie z forum IPSu. A tak nie jest, więc to może być 'błąd' skryptu, ale uzależniony od czegoś i stale nad tym pracuję i próbuję dojść, co jest tego powodem i oczywiście naprawić.

Ale błąd występuje chyb tylko na forum przeniesionym z phpBB by Przemo na IP.Board? Na forum IPSu chyba nigdy nie było Przema :)

Opublikowano

Witam ponownie,

to faktycznie błąd w skrypcie 3.0.4. Nie wiem dlaczego (i czy) nie występuje u wszystkich ale oto rozwiązanie:

W pliku admin/sources/classes/itemmarking/class_itemmarking.php szukamy:

/* We don't want to set empty arrays, so.. */
                               if ( is_array( $v ) AND ! count( $v ) )
                               {
                                       /* Do we have a cookie? */
                                       $test = IPSCookie::get( $k );

if ( $test )
                                       { 
                                               /* set a blank, non sticky cookie */
                                               IPSCookie::set( $k, '-', 0, -1 );
                                       }
                                       else
                                       {
                                               continue;
                                       }
                               }
                               else if ( ! $v )
                               {
                                       IPSCookie::set( $k, $v, 1 );
                               }

i zamieniamy na:

IPSCookie::set( $k, $v, 1 );

To oficjalna poprawka - przynajmniej tymczasowa. Błąd ma zniknąć w 3.0.5.

Opublikowano

necik: wgrasz sobie i sprawdzisz, czy zrobić to za Ciebie?

Możesz wgrać :thumbsup:

PS. Ma ktoś link do forum IPS'u gdzie udzielona została powyższa wskazówka?

• Manager
Opublikowano

Właśnie szukam, ale nie widzę.

[ + ] Jest: http://community.invisionpower.com/index.php?app=tracker&showissue=18975&view=findpost&p=75781

[ + ][ + ] necik dodałem u Ciebie. Testuj, ale najpierw usuń cookies'y.

---

• Manager
Opublikowano

No to bardzo się cieszę. Jak widać problem był powodowany błędem w skrypcie, a nie tak, jak necik próbował to sugerować, w fakcie, że poprzednio forum było oparte o inny skrypt.

---