Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Czy home, czy nazwa, czy kei - każda firma ma plusy i minusy. Jeżeli coś Cie boli, coś Ci nie działa - podziel się tym. A nie pisze

poczytaj na www.
To są opinie innych, nie Twoje. Nie pisz o czymś , o czym nie masz pojęcia. Zapędziłeś się w kozi róg i tyle. Chciałeś popisać , jaki to Ty nie jesteś szpec od serwerów a wiesz całe G. Napisać każdy może
Nazwa.pl jest do bani
i co mam wierzyć? Miałem na nazwie, kazali mi zwinąć zabawki, korzystałem z supportu nawet u nich byłem, potem byłem w kei postawić serwer fizyczny i wiem już czym się obie firmy różnią, mam porównanie bo widziałem a nie bo czytałem i moge napisać - odnośnie tych 2 firm. Ale mój pogląd nie wziął się z google, tylko z 9 lat hostingu u różnych operatorów.

No chłopaki troszkę się zapędziliście xD Ale mniejsza z tym, myślę teraz między dhosting.pl a nazwa.pl i jeszcze linuxpl.com :lol: Poprzeglądam dokładniej i może coś wybiorę, a co do home.pl to moim zdaniem mają spoko, ale domeny :)

Ja się nie zapędziłem, tylko dość mam czytania takich tekstów. Miałem problem z nazwą.pl np.

1) Moja baza miała 300 MB, zrobiłem backup i udało się, pozmieniałem co chciałem, chciałem ją na nazwe wrzucić ale się nie dało (za duża). Pisałem z supportem i nie chcieli tego zrobić lokalnie (baze na serwer chciałem wrzucić). Miałem taki problem, pisze co mnie boli i nazwa ma jednego minusa więcej.

2) Na interii 8 lat temu tylko admin mógł zmieniać chmody do katalogów - trzeba było czekać, pisać i prosić.

A bez przesady, ktoś kto tam konta nie miał pisze, że do bani. bo...czytał.

Edytowane przez MotyF
Opublikowano

To może ja wypowiem się na temat nazwa.pl. Korzystałem z ich usług jak dobrze pamiętam przez okres 3 lat. W pierwszej kolejności forum miałem oparte na skrypcie phpBB. Póki liczba użytkowników online nie przekraczała 100 wszystko było ok, ale po przekroczeniu tej liczby zaczęły się kłopoty z MySQL - przekroczone parametry co do liczby zapytań itp. Forum zostało przekonwertowane na skrypt IP. Board. Wszystko działało dobrze, skrypt okazał się bardziej "oszczędny" w stosunku do MySQL, ale popularność znów wzrosła tym razem do około 200 użytkowników online i pojawiły się "stare" problemy z bazą. Muszę powiedzieć, że co do stabilności działania to wszystko było jak w najlepszym porządku, jedynie wąskim gardłem są parametry bazy. Support był na poziomie, kilka razy specjalnie na życzenie doinstalowywano dla mnie różne dodatki do konta.

Obecnie jestem na dhosting.pl i jak na razie nie mam problemów. Kilka razy korzystałem z obsługi technicznej i otrzymywałem błyskawiczną pomoc. Ostatnio kilka razy zdarzały się przerwy w działaniu, ale było to związane z ich przenosinami na nowe serwery i tworzeniem DATACenter.

• Lubię to 1

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

Opublikowano

To może ja wypowiem się na temat nazwa.pl. Korzystałem z ich usług jak dobrze pamiętam przez okres 3 lat. W piewrwszej kolejności forum miałem oparte na skrypcie phpBB. Póki liczba użytkowników online nie przekraczała 100 wszystko było ok, ale po przekroczeniu tej liczby zaczęły się kłopoty z MySQL - przekroczone parametry co do liczby zapytań itp. Forum zostało przekonwertowane na skrypt IP. Board. Wszystko działało dobrze, skrypt okazał się bardziej "oszczędny" w stosunku do MySQL, ale popularność znów wzrosła tym razem do około 200 użytkowników online i pojawiły się "stare" problemy z bazą. Muszę powiedzieć, że co do stabilności działania to wszystko było jak w najlepszym porządku, jedynie wąskim gardłem są parametry bazy. Support był na poziomie, kilka razy specjalnie na życzenie doinstalowywano dla mnie różne dodatki do konta.

Obecnie jestem na dhosting.pl i jak na razie nie mam problemów. Kilka razy korzystałem z obsługi technicznej i otrzymywałem błyskawiczną pomoc. Ostatnio kilka razy zdarzały się przerwy w działaniu, ale było to związane z ich przenosinami na nowe serwery i tworzeniem DATACenter.

I to jest wypowiedź, jaką czytam z zainteresowaniem. Miał, używał, wyrobił sobie pogląd.

Opublikowano

Mam kilka stron na home.pl, w tym średniej wielkości forum (średnio 10 userów online, 50 postów dziennie). Nic mi nie muli, chodzi wręcz bajkowo.

Support mają też znakomity... Używam od dobrych 5 lat i nigdy nie miałem najmniejszego powodu do narzekań. Chociaż dedyka bym u nich nie brał, bo trochę drogo.

• Lubię to 1

...

Opublikowano

Mam kilka stron na home.pl, w tym średniej wielkości forum (średnio 10 userów online, 50 postów dziennie). Nic mi nie muli, chodzi wręcz bajkowo.

Support mają też znakomity... Używam od dobrych 5 lat i nigdy nie miałem najmniejszego powodu do narzekań. Chociaż dedyka bym u nich nie brał, bo trochę drogo.

I kolejna "dobra" wypowiedz. ma, uzywa od x lat, ma wlasne doświadczenia i sie nimi dzieli. Wiesz juz banan o co mi chodziło?

Opublikowano

Dobra, proszę już bez offtopu. Jak ktoś korzysta/ł z dhosting.pl to proszę niech przedstawi swoje wrażenia bo się poważnie nad tym usługodawcom zastanawiam :lol:

• Manager
Opublikowano

dhosting? Poczekaj, jak będziesz mia 50-100 tysięcy userów i spory ruch. Zobaczysz dhosting.

Dlaczego oceniasz shareda z dH z serwerem dedykowanym? Nie mam dedyka, czy tzw. półdedyka w dH, ale skoro shared radzi sobie dobrze to już na pewno będzie to robić dedyk od nich.

Dlaczego wymagasz od innych, nie oceniali serwerów bez swoich racji, opisu doświadczeń, a sam tego nie robisz w stosunku do dH?

Do dziś myślalem, że na tym forum są ludzie na poziomie. A teraz sie okazuje, że nie koniecznie.

No to może wykorzystajmy to w praktyce: na jakiej podstawie oceniasz to forum po wypowiedziach jednego 'zwykłego' użytkownika (sorry santoz, ale musiałem to tak ująć). Również i tutaj wysłucham racjonalnych, popartych dowodami opinii.

Banan. Podaj adres/adresy Twoich serwisów !!

Z całym szacunkiem dla wszystkich - użytkownik ten ma inny nick na forum.

Masz oskarżenia - twoje prawo. Oskarzać można , mając dowody. Więc czekam. podaj adresy Twoich serwisów, ticketów i innych rzeczy. Pewnie nie masz. A o home.pl gdzieś przeczytałes.

Wiecie co? Nie chodzi mi o home czy innego providera tylko o to, że ktoś bez pojęcia pisze pierdoły, a Ciebie banan dociągne do końca. Pokaż, co Ci home zrobiło i sprawdzimy, czy provider zły czy "webmaster" do d*py.

Tak zupełnie patrząc na Twoje wypowiedzi z boku, bo widzę, że bardzo często piszesz o ticketach do home.pl etc. Po raz pierwszy: nie ma obowiązku pokazywać, opisywać prywatnej korespondencji. Po raz dwa: nie pracujesz w home, prawda? Bo gdybyś pracował to równie zażarcie byś ich bronił?

I dalej wymijasz pytania. Podaj adres swojego forum (licencje masz przeciez legalną i jestes właścicielem) i jakie to problemy miałes np. z home.pl

Co ma licencji na forum do tego tematu? Nic. Równie dobrze możemy Twoje licencje zweryfikować, ale po co?

Banować może mnie każdy. Za próbe dociekania prawdy - sprawdzimy poziom merytoryczny tego forum.

Kolego psychologu. Ewidentnie masz problem z własną tożsamością: kto tu pisał o banowaniu kogokolwiek za swoje wypowiedzi? Co najwyżej powinieneś dostać ostrzeżenie za wulgaryzmy w swoich poprzednich wypowiedziach - ale podaruję Ci. Wszak jak brak argumentów to wypowiedź trzeba ubarwić na inny sposób.

Dlaczego uważasz, że ktoś Cię tutaj oszukuje i Ty jako jedyny sprawiedliwy chcesz dociekać prawdy (jakiej prawdy? O czym? Tej ostatecznej?).

I jeszcze raz: poziom merytoryczny forum prosiłbym oceniać pod kątem wiedzy o IP.Board. Zrobisz to teraz?

I może jeszcze: jak chcesz sprawdzić poziom wiedzy odnośnie serwerów? Dlaczego Twoja wiedza ma być wyznacznikiem wiedzy innych?

• Lubię to 2

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

@ Olcio: Zwróć może jeszcze uwage przy dokonywaniu wyboru, czy dany provider po przekroczeniu limitu transferu pozwala na dokupienie potrzebnych GB czy też blokuje dostęp do serwisu, sprawdź również czy możesz w trakcie trwania umowy przejść na wyższy pakiet, niektórzy umożliwiają np tworzenie własnych pakietów: potrzebujesz np. więcej przestrzeni na dysku, ale nie potrzebujesz 10 baz danych

• Lubię to 1

46279b204b.png

Rozwiążemy dla Ciebie każde zadanie z matematyki: http://matma4u.pl

• Manager
Opublikowano

Najgorszy support? Dzwonisz o 3 rano i masz konsultanta. Każdy mój problem rozwiązują do dziś w 6-12h.

Co prawda nie ma jeszcze 3 nad ranem, ale mój problem support dH załatwił w 3 minuty i 2 sekundy:

post-1-1258935579,7742_thumb.png

• Lubię to 1

---

Opublikowano

No no no rzeczywiście, ekspresem :( DawPi mam jeszcze pytanie ile mniej więcej może zajmować baza forum postawionego na IP.B mającego ok. 1500 userów i jakieś 30k postów ?

Opublikowano (edytowane)
ile mniej więcej może zajmować baza forum postawionego na IP.B mającego ok. 1500 userów i jakieś 30k postów ?

Około 40-50 MB, zależne jak bardzo rozpisują się użytkownicy. :(

Edytowane przez santoz
  • Manager
Opublikowano

ile mniej więcej może zajmować baza forum postawionego na IP.B mającego ok. 1500 userów i jakieś 30k postów ?

Na początek Ci powiem, że rozmiar bazy danych w dH jest limitowany tylko i wyłącznie rozmiarem konta jakie kupisz. Czyli nawet do kilku GB. :(

A takie forum, co napisałeś to imho od 30M do ok. 50MB, tak jak powiedział santoz. Jednak jest to bardzo zależne od wielu czynników. Forum może mieć i 10k postów, a baza może ważyć 100MB.

---

Opublikowano

Heh, za tydzień lub dwa biorę serwer w dH jeszcze tylko się zastanawiam nad wielkością, myślę, że mi wystarczy na początek wystarczy mi personal tzn. 3 GB :(

• Manager
Opublikowano

Oczywiście najpierw weź ten najmniejszy pakiet. W każdej chwili możesz przejść na wyższy.

O ile to nie problem to wpisz DawPi, jako osobę polecającą. :( (Nic z tego nie mam oprócz rosnącej listy poleconych :blink:).

---

• Manager
Opublikowano

Temat uważam za wyczerpany. Jak ktoś będzie miał ochotę na kontynuację wątku o home*pl vs reszta świata to proszę otworzyć nowy temat. Tylko jedna prośba: o kulturę wypowiedzi.

---

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

---

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.