Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Filmy

Gość Flanger

Rekomendowane odpowiedzi

• Manager
Opublikowano

Szybcy i wściekli 5

Właśnie takich filmów szukaj - 1.30-2h dobrej zabawy, trzymającej w napięciu, jest na czym i kim oko zawiesić, element zaskoczenia, wartości moralne ważniejsze niż wszystko. Czegóż chcieć więcej w dobrej xvidowej wersji? ^_^

• Lubię to 1

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

trzymającej w napięciu,

Może bez przesady :D ale fakt, że film świetny.

Kurde, muszę się ogarnąć i coś zrecenzować, póki nie zapomniałem co oglądałem xD

"Przyjaciel zawsze powinien nie doceniać naszych zalet...

...wróg zawsze przeceniać nasze wady."

Don Vito Corleone

Dlaczego for, a nie forów? Nie daj się powielanym stereotypom.

† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †

Opublikowano

Fast Five również mi się podobało, chociaż miało parę niedociągnięć.

A dzisiaj obejrzałem wreszcie Thora. Porażka na całej linii, aż strach pomyśleć, że planuję sequel. Zrobili pełnowymiarową wersję Power Rangers gdzie akcja dominuje w jakiejś kiepsko pociągniętej fabule, w której w zasadzie nie wiadomo, o co chodzi, oprócz tego, że trzeba się bić. Zdecydowanie odradzam, nawet amatorom takiego kina.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ale posucha na scenie filmowej... Przez miesiąc prawie nic ciekawego się nie ukazało <_<

Wczoraj obejrzałem dwa filmy sci-fi, które premierę DVD miały w tym samym momencie: Green Latern i Transformers 3. I z tej dwójki wolę zdecydowanie pierwszą produkcję, która opowiada historie starą jak świat (a przez to mocno przewidywalną), jednak w dosyć oryginalny i widowiskowy sposób. Na Transformersach mocno się zawiodłem - o ile sequel jeszcze jako tako trzymał poziom, tutaj już było widac przesyt i nastawienie producentów na kasę. Efekty specjalne oczywiście na najwyższym poziomie, ale niektóre elementy fabuły zdecydowanie poniżej poziomu przeciętnego amerykańskiego odbiorcy, a co dopiero nas.

Chociażby tłumaczenie, że autoboty weszły do zbiornika z paliwem, który spadł do oceanu. Nosz kuwa, seriously?!

Albo rozmowa szefa z laską: "- Ten czerwony jest główny i to on aktywuje cały proces." No jasne! Pierwsze co robię po porwaniu to tłumaczenie całego planu oraz pokazanie najsłabszego ogniwa! W tym momencie wyłączyłem film i zacząłem przeglądać Wykop - tam przynajmniej jakieś zasady logiki obowiązują

Ale nie ma co się załamywać. Na horyzoncie już widać House'a i Dextera, wczoraj pierwszy odcinek Family Guya, dzisiaj prawie dwugodzinny pilot Terra Nova. Do tego czeka mnie parę zarwanych nocek na uzupełnienie braków z Boardwalk Empire oraz The Wire. Więc październik zapowiada się na dużo bardziej atrakcyjny miesiąc niż nudny wrzesień :)

Opublikowano

a mi się transformersy i zielona latarnia podobały, takie idealne do piwka filmy na wieczór. Oczywiście oglądajcie w wysokiej jakości dal efektów :)

a tak przy okazji pierwszy odcinek housa już wyciekł :P

Opublikowano

Mnie na przykład bardziej leżały trzecie Transformery, niż drugie, ale może to rzecz gustu.

Ciekawi mnie za to Drive, bo generalnie miałem się wybrać na to do kina, ale nie wiem czy zdążę przed zdjęciem z ramówki kin.

Don Vito Corleone

Opublikowano

Szczerze mówiąc taki okres. Z planów na najbliższy okres widzę... nic? Kolejny Zmierzch ewentualnie, tak dla kontynuacji obejrzeć.

Na szczęście zgrane z TV czekają na mnie Sokół Maltański i Nikita. Zobaczymy czego to warte :)

Don Vito Corleone

• 2 tygodnie później...
  • Manager
Opublikowano

Widzę, że znów zastój, więc prezentuję film z wczorajszego seansu w maleńkiej salce w CC (czułem się jak VIP! :D ).

Szefowie wrogowie

Powiem Wam, ze naprawdę dobra komedia - żadnych schematów, sceny zaskakiwały, ale i naprawdę były zabawne. Super rola aktora, którego widziałem pierwszy raz, a mianowicie Charle Day II no i zaskoczenie po roli J.Aniston - mm. ;)

Polecam, szczególnie we dwójkę!

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Opublikowano

Chociaż nie lubię komedii, to również mi się ten film podobał. Parę razy nawet się uśmiechnąłem. Scenariusz dobrze napisany, bez zbędnych wątków miłosnych, ale za to z dobrymi dialogami.

Ja wczoraj sięgnąłem po Cars 2. Całkiem niezła bajka, z dużą dozą akcji i świetną animacją Pixara. Humor może nie najwyższych lotów, bo to w końcu film dla dzieci, ale i tak warto obejrzeć :)

Opublikowano

Horrible Bosses - Świetny, jak dla mnie to może konkurować z takimi kwiatkami jak The Hangover. 7/10

Pirates of the Caribbean On Stranger Tides - Niezmiennie cudownie, pięknie. 9/10

Transformers 3 Dark of the Moon - Rosie Huntington :wub: Natomiast jeśli chodzi o film to słabo, podobnie jak wcześniejsze części. 3/10

Zookeeper - Rosario Dawson :wub: Film 0/10

The Hangover Part II - Niestety moim zdaniem gorszy od części pierwszej, ale w dalszym ciągu wysoko. 9/10

Opublikowano

No to pora na Kapitana Amerykę :D

Jak wszystkie ostatnie komiksowe przenosiny na duży ekran, tak i tutaj mamy do czynienia z przyjemnym filmem. Jest pewien niedosyt, ale ogólnie film zrobiony dobrze, z lekkim humorem, w dodatku końcówka przyjemnie mnie nie zaskoczyła, nie spodziewałem się takiego finału ;]

Dobra kreacja Red Skull'a, sam główny bohater jakiś taki mało 'bohaterski' :P

W każdym razie warto zobaczyć, szczególnie ze względu na to, że w produkcji jest Avengers.

Don Vito Corleone

Opublikowano

a no tez oglądałem Kapitana Ameryke i w sumie musze napisac że od strony technicznej film bardzo dobrze zrobiony, fabuła jednak bardziej nie w stylu że kapitan jest mega pr0 zaje@#$ty i ogolnie, tylko tak bliżej wersji komiksowej. Generalnie taka bajka :)

i teraz jest jeden poważny błąd tej serii Avengers - w filmie z hulkiem widzimy jedną scenę walki że przez ułamek sekundy widać tarczę pod lodem, a w filmie jest ona w statku pod lodem :<

Opublikowano

w filmie z hulkiem widzimy jedną scenę walki że przez ułamek sekundy widać tarczę pod lodem

W którym? Bo jakoś nie kojarzę tej sceny w sumie :huh:

Don Vito Corleone