Skocz do zawartości
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam, posiadam IPB 3.3.1. I chcialbym sie zapytac jakie modyfikacje wgrac :

- anty spam

- zabezpieczenie

- seo

- ogloszenia

- sidebox

Na razie to tyle, pytam sie o nie bo wgralem od nowa forum a nie zapisalem listy modow.

Edytowane przez smurf
Opublikowano

A co w niej jest nienormalnego ? Niby Durex jest najlepszy, ale tego Ci nie powiem, bo lepiej i wygodniej bez :D

Opublikowano

Troche dziecinne odpowiedzi macie, rozumiem ze chcecie pozartowac ale zarty takie jak wy dajecie obnizaja wasz poziom. Jezeli nie chcecie pomoc to prosze o napisanie tego i zamkniecie topicu, proste a nie bawic sie jak dzieci.

Opublikowano

Ale co Ci przeszkadza w tej odpowiedzi? Nie chcesz, to nie stosujesz.

Nasz kolega już siedział za piracką wersję IPB, Ty też możesz
† Będziemy bronić SB po kres naszych sił †
Nie ma bolca na izolca!!!
Tłumaczes Power

Opublikowano

Napisano 18 minut temu

A co w niej jest nienormalnego ? Niby Durex jest najlepszy, ale tego Ci nie powiem, bo lepiej i wygodniej bez :D

Uwazam to za spam, uzytkownik powinien byc ukarany - ale jak widze inne zasady tu macie.

Spytalem sie normalnie o pomoc z modami do forum, bo jestem zielony w tym a dostaje odpowiedzi ktore malo wnosza do topicu i zaczyna sie rozmowa o kondonach.

Opublikowano

Papa nie spinaj się, po prostu nie ma czegoś takiego jak mod zabezpieczeń... Najprzydatniejsze funkcje masz wbudowane i wszystko co związane z zabezpieczeniami poprawia i ingeruje tylko IPS. Piszesz tak, że chciałbyś, aby osoba postronna wydała jakiś mod na zabezpieczenia i Ty to wgrasz, bo to zabezpieczenie... no fajnie, ale takie rzeczy zostawia się twórcą.

Anty-Spam, reCaptcha, potwierdzenie tekstowe to wszystko masz wbudowane na start (to nie phpbb, czy smf). Pamiętaj, że anty-spam działa tylko na aktywnej licencji. Działa to w taki sposób że rejestracje nowego konta są jakby filtrowane przez bazę czarnej listy IPS-u jeśli adres email lub ip nie jest potencjalne uznane za bota lub z danego ip dokonano 5 rejestracji w przeciągu 10 sek to automatycznie blokuje takiego użytkownika.

Reszta tak jak masz w drugim poście. Sam używam tych dodatków i aplikacji są jednymi z najlepszych dostępnych DARMOWYCH

Opublikowano

Napisano 18 minut temu

Uwazam to za spam, uzytkownik powinien byc ukarany - ale jak widze inne zasady tu macie.

Spytalem sie normalnie o pomoc z modami do forum, bo jestem zielony w tym a dostaje odpowiedzi ktore malo wnosza do topicu i zaczyna sie rozmowa o kondonach.

Odezwał się kolega, który nie zna regulaminu. Przeczytaj go i dowiesz się o co mi chodzi.

Z resztą jakie ty chcesz zabezpieczenie? Ip.Board samo w sobie jest zabezpieczone, a dodatkowo jest opcja w ACP aby jeszcze bardziej to wspomóc typu hasło na /admin/ , zmiana /admin/ na wybrany folder itd.

Znajdziesz mnie na LinkedIn

Opublikowano (edytowane)
uzytkownik powinien byc ukarany - ale jak widze inne zasady tu macie

Wpadnij do mnie, tam możesz być szybko ukarany :D Zwłaszcza za komentowanie kompetencji Administracji. A tak w ogóle, to dziwnych porad oczekujesz. "Początkowe mody". Jak sama nazwa wskazuje, to są modyfikacje. Każdy instaluje to, co jest mu potrzebne. Na przykład, po co by mi były awatary z X-Boxa na Forum erotycznym? Masz swoje Forum, Ty je rozwijasz, Ty decydujesz o tym jakie modyfikacje będą potrzebne. Piszesz że "wgrałeś Forum na nowo" ale nie zapisałeś listy modów. Gdzie chciałeś je zapisać, na kartce? W notatniku? Nie wiedziałeś jakie mody miałeś? A bazę danych też wgraleś na nowo? A pliki też masz nowe? Edytowane przez semenedar
Opublikowano

baza danych zostala zniszczona poczesci, przez dawnego admina. Rozlozylem ja na czesci, biore tylko to co mi jest potrzebne: posty;uzytkownicy.

Tak w notatniku, masz z tym problem?

Opublikowano (edytowane)

Życzę więc miłego składania bazy z części: posty, użytkownicy. Będzie działała jak 35 letni polonez z komisu. Ze względu na Twoje pytanie nr 1 w tym temacie i sposób jego zredagowania, oczywiste jest dla mnie, że nie wkleisz tego do nowej bazy i daremnie się trudzisz. A w jakim notatniku to robisz? Tym z windowsa? Jak to "bierzesz"?

Edytowane przez semenedar
Opublikowano (edytowane)

Od dawna wiadomo że największą luką (a zarazem coraz bardziej popularną) w forach internetowych są pseudo-administratorzy. :)

Masz swoje Forum, Ty je rozwijasz, Ty decydujesz o tym jakie modyfikacje będą potrzebne.

Tak to jest tworzyć forum bez pomysłów, "bo tak" byleby było, "bo inni mają".

Edytowane przez Macsch15
Opublikowano

Tak, wlasnie nie mam pomyslu. Byles u wrozki? Powiem Ci mylila sie co do tego.

Forum posiada 900 uztkownikow oraz 3k postow, wiec prosze Cie skoncz te daremne posty. Nudza mnie..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak, wlasnie nie mam pomyslu. Byles u wrozki? Powiem Ci mylila sie co do tego.

Forum posiada 900 uztkownikow oraz 3k postow, wiec prosze Cie skoncz te daremne posty. Nudza mnie..

900 zarejestrowanych a uczeszczajacych 30 bo reszta to tylko konto zalozyla bo cos potrzebowala

• Manager
Opublikowano

Problem ROZWIĄZANY. Jeśli są jakiekolwiek wątpliwości, pytania proszę o założenie nowego tematu.

Wszelkie uzasadnione reklamacje/pretensje/sugestie/rady przyjmuje ekipa forum.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.