Jump to content
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Recommended Posts

Posted (edited)

No dobra. Klikam w nazwę bazy danych i rozwija się długa lista tabel... I co dalej?

PS: pierwszy raz "grzebię" w bazie, więc jestem troszkę zielony...

Edited by Bartek

...

• Manager
Posted

No i właśnie pokaż screen z tej listy - sprawdzę kodowanie, bo pewnie masz latin1_swedish_ci i stąd te problemy z językiem.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Posted (edited)

Pewnie też nie to, ale dobra (oczywiście nie wszystkie tabele, bo się nie zmieściły w oknie...):

cats22t.jpg

Edited by Bartek

...

• Manager
Posted

Kurde, chyba mamy większy problem niż myślimy! :D

Możesz kliknąć na to, co zamazałeś i potem pokazać screen całej strony? ;)

---

• Manager
Posted

No niby latin2, ale ten typ tabel Innodb mnie zastanawia i to pewnie przez niego takie jaja są. Spróbuj wysłać pliki spolszczenia bezpośrednio na serwer do katalogu cache/lang_cache/1/.

---

• Manager
Posted

Rozważę dołączenie do pliku spolszczenia również tych plików, skoro jest tyle błędów z importem z XML.

Ja już rozważyłem - nie można tego zrobić. To są jednostkowe przypadki. Nie ma to sensu bo potem przy instalacji jakiegokolwiek dodatku wszystko powróci do angielskiego.

Wg mnie warto rozważyć podział paczki na aplikacje -> system, forum itd.

---

Posted

Tak, tak. Dodanie poszczególnych modułów jako XML miałem wcześniej już w planie do kolejnego wydania. Ale co z tymi plikami? Będziesz je za każdym razem dodawał na forum?

Posted

Podzielcie to Panowie na osobne pliki bo ja również mam z tym problem... Nie chce się zaimportować całe tłumaczenie, staje w pewnym miejscu i serwer wywala błąd 500. Szukałem rozwiązania na oficjalnym forum, jedyne co znalazłem to wiadomość, że nie tylko ja się borykam z takim bugiem i że przy nowej instalacji (ja uaktualniałem swoje forum) wszystko dodaje się dobrze.

Teraz zainstalowałem czyste forum w osobnym katalogu i będę kombinował jak przenieść z niego tłumaczenia na stare forum. Będzie niestety zamieszanie z kodowaniem...

• Manager
Posted

MariuszT: tak, to już raczej postanowione by spolszczenie całego forum wydać jako jedna paczka, ale zawierająca 3 lub 4 pliki do importu - myślę, że to rozwiąże te problemy.

---

• Manager
Posted

U Ciebie raczej trzeba by zmienić typ tabel w bazie - głośno myślę, nie bierz tego do siebie. :D Muszę to sprawdzić. Tylko kiedy.... ;)

---

Posted (edited)

Dużo z tym roboty? Jak będziesz miał wolną chwilę to skrobnij PW to podeślę login i hasło ;) .

Edited by Bartek

...

• Manager
Posted

Hehehe.. Poszukaj za tym w Google, przecież Ci tego ekstra robić nie będę. ;)

widocznie wybrałeś taki typ tabel podczas instalacji, gdzie wyraźnie domyślna opcja to MYISAM i pisze jak byk by bez konieczności nie zmieniać. :D

---