Bartek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 To? Jak nie to ja już naprawdę nie wiem gdzie . ...
wareczek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Lista wszystkich tabel. Po kliknięciu w nazwę bazy danych.
Bartek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 (edited) No dobra. Klikam w nazwę bazy danych i rozwija się długa lista tabel... I co dalej? PS: pierwszy raz "grzebię" w bazie, więc jestem troszkę zielony... Edited August 8, 2009 by Bartek ...
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 No i właśnie pokaż screen z tej listy - sprawdzę kodowanie, bo pewnie masz latin1_swedish_ci i stąd te problemy z językiem. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 (edited) Pewnie też nie to, ale dobra (oczywiście nie wszystkie tabele, bo się nie zmieściły w oknie...): Edited August 8, 2009 by Bartek ...
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 Kurde, chyba mamy większy problem niż myślimy! Możesz kliknąć na to, co zamazałeś i potem pokazać screen całej strony? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 No niby latin2, ale ten typ tabel Innodb mnie zastanawia i to pewnie przez niego takie jaja są. Spróbuj wysłać pliki spolszczenia bezpośrednio na serwer do katalogu cache/lang_cache/1/. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Ale jak skoro spolszczenie to jeden plik .xml? ...
wareczek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Gdzieś, w którymś temacie DawPi dał te pliki. Rozważę dołączenie do pliku spolszczenia również tych plików, skoro jest tyle błędów z importem z XML.
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 Rozważę dołączenie do pliku spolszczenia również tych plików, skoro jest tyle błędów z importem z XML. Ja już rozważyłem - nie można tego zrobić. To są jednostkowe przypadki. Nie ma to sensu bo potem przy instalacji jakiegokolwiek dodatku wszystko powróci do angielskiego. Wg mnie warto rozważyć podział paczki na aplikacje -> system, forum itd. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
wareczek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Tak, tak. Dodanie poszczególnych modułów jako XML miałem wcześniej już w planie do kolejnego wydania. Ale co z tymi plikami? Będziesz je za każdym razem dodawał na forum?
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 Jakimi plikami? Myślę, że rozłożenie spolszczenia na 3,4 aplikacje zda egzamin. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
MariuszT Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Podzielcie to Panowie na osobne pliki bo ja również mam z tym problem... Nie chce się zaimportować całe tłumaczenie, staje w pewnym miejscu i serwer wywala błąd 500. Szukałem rozwiązania na oficjalnym forum, jedyne co znalazłem to wiadomość, że nie tylko ja się borykam z takim bugiem i że przy nowej instalacji (ja uaktualniałem swoje forum) wszystko dodaje się dobrze. Teraz zainstalowałem czyste forum w osobnym katalogu i będę kombinował jak przenieść z niego tłumaczenia na stare forum. Będzie niestety zamieszanie z kodowaniem...
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 MariuszT: tak, to już raczej postanowione by spolszczenie całego forum wydać jako jedna paczka, ale zawierająca 3 lub 4 pliki do importu - myślę, że to rozwiąże te problemy. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 (edited) A mój rozwiąże? Edited August 8, 2009 by Bartek ...
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 A mój rozwiąże? A Twój to...? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 (edited) No te znaki "?"... Edited August 8, 2009 by Bartek ...
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 U Ciebie raczej trzeba by zmienić typ tabel w bazie - głośno myślę, nie bierz tego do siebie. Muszę to sprawdzić. Tylko kiedy.... intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 (edited) Dużo z tym roboty? Jak będziesz miał wolną chwilę to skrobnij PW to podeślę login i hasło . Edited August 8, 2009 by Bartek ...
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 Hehehe.. Poszukaj za tym w Google, przecież Ci tego ekstra robić nie będę. widocznie wybrałeś taki typ tabel podczas instalacji, gdzie wyraźnie domyślna opcja to MYISAM i pisze jak byk by bez konieczności nie zmieniać. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Skoro tam tak pisze, to znaczy, że tego nie zmieniałem. Na 99%... ...
Manager DawPi Posted August 8, 2009 Author Manager Posted August 8, 2009 Samo się nie zmieniło. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Bartek Posted August 8, 2009 Posted August 8, 2009 Dobra, to podaj chociaż czego mam szukać w Googlu, bo nie bardzo wiem. ...
Recommended Posts