Manager DawPi Posted August 24, 2009 Author Manager Posted August 24, 2009 ufo: inny słowy, rozwiązałeś swój problem? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
agill Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 Nic nie rób już, bo i tak nie zrozumiałem, co napisałeś. :PMasz forum spolszczone. No i niestety, za wczesnie sie cieszylem, nie zwrocilem dokladnie uwagi wyglada na to, ze dalej te ipCore nie jest spolszczone, jak wpominales to chyba wlasnie te czesci: Głównie część administracyjna ACP, a także:public_editors public_email_content public_emails public_error public_global public_help public_js public_login public_register public_reports public_search public_usercp Czyli np. maile, panel kontrolny, logowanie, rejestracja, błędy etc. Oczywiscie Wrzucilem przez FTP pliki spolszczenia w formacie .php do cache/lang_cache/1/ ;)
Manager DawPi Posted August 24, 2009 Author Manager Posted August 24, 2009 Menu nie jest spolszczone bo się nie da bez ingerencji w pliki. Zapamiętaj: spolszczenie pokrywa 100% możliwych do przetłumaczenia miejsc, jeśli coś nie jest spolszczone to znaczy, że nie mogło być. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
agill Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 hmmm znaczy co rozumiesz przez ingerencje w pliki? Znaczy nawet ajkbym robil to "tradycyjnie" a nie na okolo to tez by tak bylo czy to dlatego, ze wrzucalem .php przez FTP a nie xml.gz?
Manager DawPi Posted August 24, 2009 Author Manager Posted August 24, 2009 Znaczy to tyle byś przeczytał jeszcze raz to, co napisałem wyżej. Inaczej: spolszczyliśmy wszystko, co mogliśmy zrobić, by potem po załadowaniu spolszczenia ( nie ważne jak - czy xml czy php ) nie ingerować w pliki i tym samym burzyć normalny proces instalacji spolszczenia. 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
agill Posted August 24, 2009 Posted August 24, 2009 (edited) To co sugerujesz, ze IPB to jakos kiepsko rozwiazali ze uniemozliwili latwa zmiene jezyka calosci? O ile pamietam w poprzedniej wersji nie bylo takich problemow Jeszcze Polacy sobie poradza, ale uzytkownicy z panstw pozaeuropejskich gdzie angielski nawet podstawowy nie jest popularny to nie maja zbyt ciekawie PS. a mozna ustawic tak, zeby wszytsko bylo spolszczone oprocz ACP, tam, zeby nic nie bylo spolszczone? (zeby nie mieszac, jak zadaje pytanie czy tu czy na forum IPB, to polowe okreslen w ACP teraz mam po ang a polowe po polsku) Edited August 24, 2009 by agill
Manager DawPi Posted August 24, 2009 Author Manager Posted August 24, 2009 agill: w poprzedniej wersji było to nie rozwiązane - spolszczenie ACP było, ale z mnóstwem edycji plików! Tak, IPS dał trochę działa - co mi po tłumaczeniach funkcji jak nie jest spolszczone menu i nie wiem jak te opcje znaleźć. Trzeba mieć nadzieję, że to menu zrobią 'przetłumaczalne' w kolejnych wersjach. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
agill Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 1. co zepsulem, ze RSS mam niespolszczony? Widze, ze tutaj jest po polsku. Czy to byla kwestia grzebania w plikach moze? 2. mozna ustawic tak, zeby wszytsko bylo spolszczone oprocz ACP, tam, zeby nic nie bylo spolszczone? Czy to jest wymieszane jakosc i nie da sie "wybiorczo"
Manager DawPi Posted August 27, 2009 Author Manager Posted August 27, 2009 Ad 1 - jaki RSS? Screen poproszę. Ad 2 - niestety nie bardzo istnieje nieinwazyjna metoda na to. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
santoz Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 A ja mam problem, po wgraniu spolszczenia UTF-8: W meta tagach jest kodowanie utf-8, ale nadal wyświetlają się krzaki :bounce:
Manager DawPi Posted August 30, 2009 Author Manager Posted August 30, 2009 Wgrałeś spolszczenie utf8, a jak masz kodowaną bazę? intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
santoz Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 (edited) latin2_general_ci EDIT. Jest ok, w 2.3.6 miałem latin2 przy wgrywaniu spolszczenia utf8 i było ok. Nie myślałem że w Trójce trzeba ustawić takie samo kodowanie w bazie, co spolszczenie. :bounce: Edited August 30, 2009 by santoz
Manager DawPi Posted August 30, 2009 Author Manager Posted August 30, 2009 No to fajnie, że przeczytałeś cały temat i znalazłeś rozwiązanie. P.s. fajna sygna. :bounce: intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
santoz Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 Przyznaję że trochę mi się nie chciało trochę się tych postów nazbierało :bounce:
Manager DawPi Posted August 30, 2009 Author Manager Posted August 30, 2009 Ale jednak już wszystko działa? Pytam, bo link do 'forum' z sygnatury nie wskazuje na forum IP.Board. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
santoz Posted August 30, 2009 Posted August 30, 2009 IPB 3 instalowałem na localhost, bo mam go dopiero od 2 dni, i chcę się trochę z nim zapoznać. Działa wszystko pięknie.
Amfidiusz Posted September 1, 2009 Posted September 1, 2009 RSS otrzymują taki tytuł, jaki im nadasz. Jeśli chcesz eksportować wydarzenia z kalendarza, to przejdź do Aplikacje - Calendar i edytuj nazwę swojego kalendarza głównego. Ustawienia IP.Board po polsku!
yacenty Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 hej jade na iso-8859-2 zaimportowałem pliki xml, zmieniłem typ języka na pl_PL.ISO-8859-2 nie ma krzaków ale niestety nie tłumaczy mi dat - przykład: 31 August 2009 - 07:33 PM Da sie to jakos przeskoczyć?
Amfidiusz Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Wyszukaj --> setlocale --> Enter Ustawienia IP.Board po polsku!
yacenty Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 (edited) ok poszukałem tu na forum, wszyscy piszą zeby zmienić to na serwerze - a ja się pytam jak? sam sobie adminuje i niestety nie wiem zbytnio jak to zrobić Edited September 3, 2009 by yacenty
Amfidiusz Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 Wszyscy piszą, żeby ustawić lokalizację na pl_PL. Zrobiłeś to? Ustawienia IP.Board po polsku!
Manager DawPi Posted September 3, 2009 Author Manager Posted September 3, 2009 Skoro wpisałeś pl_PL.ISO-8859-2 to powinny być daty, ponieważ set_locale() właśnie używa pierwszej części, tj. pl_PL do prawidłowego sformatowania tychże informacji. Pytanie - w jakim formacie masz ustawione daty? Sprawdź w ACP i napisz. Bo powinny być z %. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
yacenty Posted September 3, 2009 Posted September 3, 2009 przy godzinach jest % w localach jest pl pytanie moze proces php jest odpalany z usera który ma locale en
Manager DawPi Posted September 3, 2009 Author Manager Posted September 3, 2009 Hym, pokaż jednak ten format dat. Z tym php Ci nie powiem - jednak spróbuj z pl, może pyknie. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Recommended Posts