Jump to content
"Idzie nowe..." - o zmianach i nie tylko ×
Przeniesienie zakupów z IPS Marketplace / Moving bought items from IPS Marketplace ×

Recommended Posts

Posted (edited)

Tak się jeszcze zapytam - czy to normalne  (wczoraj tego po prostu nie zauważyłem)?

cats333.jpg

Aa bo to są tabele od IP. Download który chyba zainstalowałem w MyISAM ;).

Edited by Bartek

...

• Manager
Posted

Nowo dodawane tabele są w dobrym formacie. No mówię Ci byś poszukał coś na ten temat - zmiana typu tabeli, a może ręcznie chcesz pozmieniać? ;)

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Posted

Szukałem w Googlu ale nic wartościowego nie znalazłem. Napisałem teraz temat na forum MySQL.com - może coś poradzą. Ręcznie... W ostateczności można i tak, w końcu tabel nie ma aż tak dużo.

...

Posted

Aktualizacja spolszczenia do wersji 1.1.9.1

Zmiany:

Uaktualniono do najnowszej wersji IP.Board 3.0.2

Dodano wpisów: 52

Uaktualniono wpisów: 46

Usunięto wpisów: 6

Odnośnik do pobrania spolszczenia w pierwszym poście. Do spolszczenia dołożony został folder "modules" w którym zawarte jest spolszczenie podzielone na moduły. Spolszczenie takie przeznaczone jest dla osób ze słabymi serwerami, u których import pełnego spolszczenia kończy się błędami.

Posted

Instalowałem spolszczenie modułowo ale coś mam źle bo dalej mam nie polską date i walute. Juz robilem rebulid i nic ;|

obrazek.jpg

Posted (edited)

Mogłbym dostać spolszczenie w plikach .php do wrzucenia na serwer ? Bo przy tym dodawaniu .xml to mi błedy bussy co raz wywala...

Wersje 3.0.2 mi chodzi :}

Edited by XQS
Posted
Jeśli występują u Was błędy kodowania zawartości pliku ipb.lang.js macie dwie możliwości.

* Panel administracyjny > Ustawienia systemowe > Performance > CPU Saving & Optimization > Reducing HTML output > Minify javascript? > oznacz na "Nie"

* edytuj plik public/min/config.php i dodaj w nim poniższą linię

Powyższe w moim przypadku nie było pomocne, ale rozwiązałem problem w inny i szybki sposób. Opiszę go, bo może komuś się przyda. Generalnie jeśli kodowanie na forum to ISO-8859-2 to tłumaczone na polski frazy będą posiadały "krzaki" jak np: ą ; zamiast "ą" itd. Krzaki te widać gdzieniegdzie na forum i w panelu admina pod "Wygląd / Manage Languages / Polski -> w paczkach językowych". Rozwiązanie:

1. Logujemy się do phpmyadmin'a

2. Robimy backup tabeli ibf_core_sys_lang_words (w skrócie: klikamy na tabelę, wybieramy EXPORT, SQL, bez struktury, zaznaczamy Dane (pełne i rozszerzone dodania) i Zapisz jako plik - klikamy wykonaj.)

3. Wykonujemy kolejno poniższe zapytania SQL (w skrócie: klikamy w zakładkę SQL i wklejamy zapytanie w pole tekstowe - klikamy wykonaj). Zapytania są w pliku tekstowym poniżej.

sql.txt

4. W panelu admina w zakładce Wygląd / Manage Languages z listy rozwijanej wybieramy "Przebuduj wszystkie".

post-294-1250188551,1069_thumb.gif

5. Gotowe

Generalnie korzystamy z zapytania:

UPDATE ibf_core_sys_lang_words SET word_custom = REPLACE(word_custom,"ciag_znakow_do_zamiany","nowy_ciag_znakow")

wcześniej upewniamy się z jakiego typu błędami czy krzakami w kodowaniu mamy do czynienia.

• 2 weeks later...
Posted

hej

Witam wszytskich :)

Probowalem wgrac spolszczenie i niestety problem

Wgralem pliki przez FTP, bo przez ACP wywalalo od razu, ale wlasciwie nic to nie zmienilo

znowu ten sam blad wyskakuje

Fatal error: Out of memory (allocated 23068672) (tried to allocate 3956191 bytes) in /homepages/0/d294036136/htdocs/forumowisko/ips_kernel/classXML.php on line 576

Ktso ma pomysl, jak zjesc ta zabe?

Posted

Ja wgrywam tą wersję podzieloną na moduły i też jej nie mogę wgrać całej. Przy mniejszych plikach przechodzi ale core members i forums nie chcą przejść. Serwer na home pl.

• Manager
Posted

Serwer nie może sobie poradzić z obsługą takiej ilości danych. Próbowałeś zmienić limit pamięci za pomocą wpisu w pliku .htaccess:

php_value memory_limit 256M

Albo jak masz dostęp do pliku php.ini to tam zmień.

intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board

---

Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.

Posted

Serwer nie może sobie poradzić z obsługą takiej ilości danych. Próbowałeś zmienić limit pamięci za pomocą wpisu w pliku .htaccess:

php_value memory_limit 256M

Albo jak masz dostęp do pliku php.ini to tam zmień.

Do powłoki nie mam dostępu. W którym z plików .htaccess (w którym z folderów) mam próbować to zmienić?