teez Posted August 20, 2014 Posted August 20, 2014 (edited) W końcu wyszła wersja pre-release. Zarzucam kilkoma screenami: Co do instalacji - miałem problem tylko z tym, że skrypt wykonywał się dłużej niż 30 sekund, no to zmieniłem ustawienia w pliku konfiguracyjnym i poszło. Ciekawostka - w porównaniu do IPB3.4 to w 4'ce jest o 40 tabel mysql mniej. No i witamy: Przejdę może do ACP, bo same ipb 4 od strony publicznej można było testować już wcześniej.Trochę to pusto: Czegoś mi tu brakuje.. I troszkę fotek z ACP: Tak na szybko, później jak się pobawię to pouzupełniam temat. Póki co mam jedną wątpliwość - ipb4 wydaje mi się zbyt dziecinne. Wszystko jest aż nadto delikatne, wystarczy ruszyć myszką delikatnie, a z każdej strony coś wyskakuje (box do zarządzania/w acp wszystko przeskakuje). Pewnie się do tego idzie przyzwyczaić, ale póki co to trochę doskwiera. Edited August 20, 2014 by teez 3 Znajdziesz mnie na LinkedIn
Manager DawPi Posted August 20, 2014 Manager Posted August 20, 2014 Mam te same odczucia niestety. Tym bardziej, że szybkiej zmiany tego stanu rzeczy nie przewiduję znając IPS. Cóż, pozostaje zrobić to, co napisałeś - przyzwyczaić się. Moje odczucia na dniach. intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Prizmo Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Teraz pytanie. Czy tylko "wybrani" maja wcześniejszy dostep,czy jest to gdzieś do pobrania w IPS. Bo w download widze tylko 3.4.6 "Ale ja mam oryginalny klucz patrz!" http://scr.hu/1p4s/in3pa
Jurij Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Wygląda to, jakby było robione na zlecenie Microsoftu... I tak, że opcje nie są w postaci kafelek Oj, trzeba będzie poświęcić sporo czasu na rzeźbienie w css, żeby to wyglądało przyjemnie dla oka... Albo zwyczajnie nie aktualizować i nie mieć tego problemu
Amfidiusz Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Teraz pytanie. Czy tylko "wybrani" maja wcześniejszy dostep,czy jest to gdzieś do pobrania w IPS. Bo w download widze tylko 3.4.6 Tylko contributors and beta testers. @teez, a jak wygląda sprawa z językami? Pokazałbyś screena opcji tłumaczeń? Można wreszcie tłumaczyć także ustawienia ACP z poziomu langów? Ustawienia IP.Board po polsku!
Manager DawPi Posted August 21, 2014 Manager Posted August 21, 2014 Można tłumaczyć. Mały screen: 2 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Amfidiusz Posted August 21, 2014 Posted August 21, 2014 Untranslated! Me like! Ustawienia IP.Board po polsku!
teez Posted August 25, 2014 Author Posted August 25, 2014 Niby wszystko się przeładowuje bez odświeżania,a co do czego to nawet przy paginacji następuje załadowanie danych i przeładowanie strony ( po wszystkim ). Bez sensu.. Znajdziesz mnie na LinkedIn
Prizmo Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Ekipa z naszego forum bedzie to tłumaczyła? Ma już dostep do plików forum? "Ale ja mam oryginalny klucz patrz!" http://scr.hu/1p4s/in3pa
Guest naXe Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Ja również się biorę za tłumaczenie, już mam 18 stron
insp Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Ja również się biorę za tłumaczenie, już mam 18 stron Liczy się jakość, nie ilość
Guest naXe Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Z jakością jak na razie nie ma problemu
insp Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Z jakością jak na razie nie ma problemu Myślę, że autor nigdy nie jest obiektywnym recenzentem W myśl powiedzenia, że każda pliszka swój ogonek chwali.
teez Posted September 13, 2014 Author Posted September 13, 2014 bedzie okej, insp nie demotywuj. Znajdziesz mnie na LinkedIn
JamLasica Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 A to nie możecie tego jakoś razem tłumaczyć? Na cholerę nam kolejna wersja tłumaczenia? :-D
Guest naXe Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Czepiasz się Demko: http://topmasters.pl/40/
Macsch15 Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 A to nie możecie tego jakoś razem tłumaczyć? Na cholerę nam kolejna wersja tłumaczenia? :-D Skoro chce tracić czas... nikt mu nie zabroni.
insp Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 A to nie możecie tego jakoś razem tłumaczyć? Na cholerę nam kolejna wersja tłumaczenia? :-D Hm.. Powiedzmy, że mamy inne standardy tłumaczenia 3
JamLasica Posted September 13, 2014 Posted September 13, 2014 Skoro chce tracić czas... nikt mu nie zabroni. Przecież mu nie zabraniam Nigdy nie rozumiałem tej idei forkowania wszystkiego i wymyślania koła na nowo. Pięć osób pracuje nad tym samym i każda ma tyle samo roboty ;-D
Manager DawPi Posted September 14, 2014 Manager Posted September 14, 2014 No dokładnie, a ogłoszenie o poszukiwaniu tłumaczy nadal wisi na forum. 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Cz3ster Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 A wiadomo jak będzie z Hook'ami ? będą kompatybilne z wcześniejszymi wersjami?
Jurij Posted September 19, 2014 Posted September 19, 2014 Część być może, większość pewnie nie. Wyjdą aktualizacje od developerów pod nową wersję forum jak tylko IPSuite 4 zostanie oficjalnie wypuszczony
Manager DawPi Posted September 19, 2014 Manager Posted September 19, 2014 Żaden skin i żaden dodatek pisany dla 3.x NIE będzie działać na wersji 4.x. Chyba, że autor wykona jego aktualizację - ale to chyba oczywiste. 2 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Manager DawPi Posted October 27, 2014 Manager Posted October 27, 2014 Proszę jakie udogodnienie w PMA: 1 intermedia - profesjonalne rozwiązania Invision Power Board --- Chcesz uzyskać szybko i sprawnie pomoc? Uzupełnij wersję i adres w profilu.
Recommended Posts